• Ultimele știri

  vineri, 14 aprilie 2017

  MAGHIARII VIN CU PRETENȚII: "Să se vorbească maghiară la FIECARE GHIŞEU!"

  După ce au câştigat plăcuţele bilingve, maghiarii trec la partea a doua a planului prin care vor să "recucerească" Clujul, scrie presa locală. Maghiarii au trei condiții importante:  1. O persoană care să vorbească limba maghiară, în fiecare direcţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

  2. La fiecare ghişeu, maghiarii să poată vorbi în limba maternă.

  3. Formulare tipizate în limba maghiară.

  Mai mult, noul viceprimar al Clujului, Olah Emese (UDMR), a declarat la un post de radio că unul dintre obiectivele sale este introducerea limbii maghiare în administraţie.

  "Avem un pachet de măsuri pe care UDMR le solicită. Ne dorim ca în fiecare direcţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca să existe o persoană care să vorbească limba maghiară. La început, în direcţiile importante. Ne dorim ca la fiecare ghişeu, maghiarii să poată vorbi în limba maternă şi să fie totodată introduse formulare tipizate în limba maghiară. Dar asta în timp, nu imediat", a declarat Olah.

  Declaraţia vine la numai câteva zile după ce comunitatea maghiară a câştigat în instanţă dreptul de a avea plăcuţe bilingve la intrările în oraş, după ce primarul Emil Boc a renunţat la luptă şi a decis să nu facă recurs la sentinţa Tribunalului Cluj.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!