• Ultimele știri

  luni, 10 aprilie 2017

  Liviu Dragnea, despre amânarea legii salarizării: E mai bine să mai stea la dospit o săptămână, zece zile (VIDEO)

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că proiectul legii salarizării nu va mai fi depus în aceste zile la Parlament, precizând că este bine să mai stea o perioadă ”la dospit” pentru ca toată lumea să poată studia documentul.  ”Toți cei interesați din societate să aibă posibilitatea de a avea acces direct proiectul de lege adevărat, nu unul care a circulat în spațiul public, nu știm de unde și nu știm de ce scrie b1.ro

  M-am consultat și cu Lia Olguța Vasilescu, o săptămână - zece zile în plus, nu strică nimănui, dimpotrivă. Este o perioadă în care toată lumea are posibilitatea să studieze. Noi credem foarte mult în proiectul pe care l-am depus, dar e mai bine să mai stea la dospit o săptămână, zece zile. Proiectul a fost gata de joi, atunci am făcut câteva corecturi de formă. Azi a fost pregătit, este pus pe site, deci este oficial.

  Legea cuprinde majorări semnificative, puțin probabil să mai vină amendamente de majorare, dar nu este imposibil să vină amendamente de micșorare. Colegii noștri pot veni cu propuneri la grup. După ce legea se depune, nimeni nu are interdicția să depună amendamente, pe procedura firească. Eu cred că aceste zile sunt importante. Am luat decizia ca atunci când intră Parlament această lege, ea să fie cunsoscută de mase largi din populație și de categoriile sociale interesate. Săptămâna viitoare o să am o prezentare, în care o să reiau ce am spus în campania electorală, să mai aducem aminte care sunt sursele pentru aplicarea acestei legi. Cu o mică precizare, în 2017, impactul este foarte mic, pentru căndoar câteva categorii sociale vor beneficia de aceste creșteri”, a declarat luni Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.  ”După ce finalizăm acest proces de legiferare și legea va fi adoptată și promulgată, o să începem discuții serioase despre sistemul de pensii din România. În condițiile în care anumite categorii vor beneficia de creșteri substanțiale, trebuie să ne uităm cu atenție dacă asta înseamnă creșteri substanțiale ale unor pensii care sunt deja foarte mari”, a mai spus Liviu Dragnea.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!