• Ultimele știri

  sâmbătă, 15 aprilie 2017

  Lecția de viață a unui vasluian. Rămas fără o mână și un picior, bărbatul muncește singur pământul cu tractorul

  Un vasluian de 47 de ani, rămas fără mână și fără un picior în urma unui teribil accident, produs în urmă cu 28 de ani pe Șantierul Naval Constanța, ne oferă o lecție de voință și ambiție așa cum rar se mai întâlnește.  Gabi Talmaciu are 47 de ani și locuiește în comuna Vetrișoaia din județul Vaslui. Un teribil accident de muncă produs în urmă cu 28 de ani pe Șantierul Naval Constanța i-a schimbat viața. Gabi Tălmaciu plecase din Vaslui înainte Revoluție, asemenea multor tineri din zonă, să-și facă un rost. A ales să plece la Constanța pentru că visul său era să ajungă să poată contrui nave scrie adevarul.ro

  În 1989, se afla în ultimele zile de practică pe când o piesă de mare tonaj de pe șantier aproape că l-a retezat pe jumătate după ce s-a desprins și a căzut de la câțiva metri înălțime.

  Medicii au reușit să îl salveze, însă Gabi a rămas infirm pe viață. După trei luni în care a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și operații de recuperare, tânărul s-a în satul natal cu visele năruite.

  Viața reluată după tragedie

  Sprijinul familiei și al iubitei care nu l-a părăsit nicio clipă după cumplitul accident, l-au ajutat pe Gabi să depășească toată perioada dificilă. La un an după accident, s-a căsătorit cu cea care îi jurase iubire veșnică, iar împreună au făcut două fete de care sunt foarte mândri.

  În ciuda infirmității și chiar dacă nu are proteze speciale, vasluianul nu s-a dat bătut și a încercat să ducă o viață normală, depășindu-și limitele și fără a aștepta să fie ajutat. Muncește de dimineață până seara în gospodărie pe câmp, conduce mașina, tractorul, își ajută soția la treburile casnice, înoată, gătește. Face totul cu o forță de neînchipuit. Sare într-un picior și face totul cu o mână. Nu este ușor, însă face totul pentru a asigura familiei un trai decent.


  "Muncim de dimineață până seara"

  În urma cu 11 ani și-a luat permis de conducere și conduce o mașină adaptată la posibilităților sale. La fel și în cazul tractorului cu care își ară pământul. Gabi Tălmaciu se consideră un om normal și nu așteaptă niciodată milă. Alături de soția sa, a reușit să-și întemeieze nu doar o familie unită, ci și una dintre cele mai frumoase gospodării din sat. În tinerețe au primit în dar o oaie gestantă, iar prezent a ajuns să aibă 200 de oi.

  "Mulțumesc lui Dumnezeu că am rămas în viață, chiar dacă sunt cum sunt. Fac tot posibilul ca familia să nu simtă că sunt în această situație. Am noroc că mă ajută frații, părinții. Împreună muncim și alergăm de dimineața până seara. Cu pensia de 1.000 de lei nu poți să ții copiii la facultate, trebuie muncă să câștigi un ban mai mult", marturisește Gabi Talmaciu.


  Soții Talmaciu au împreună două fete, de 20 respectiv 25 de ani (foto sus). Mezina este studentă la Iași, iar fiica cea mare și-a întemeiat o familie. De trei luni, Gabi Tălmaciu a devenit bunic, o bucurie pe care nu o poate descrie. Familia reprezintă totul pentru el: "fără ei, nu aș fi putut merge mai departe".

  "Eu de când m-am născut îl știu așa pe tata. Un om devotat pentru familie, care ne-a dăruit totul și a încercat sa ne ofere cât mai multe ca noi să nu ducem lipsa de nimic. Este un luptător, nu am auzit niciodată să spună că se dă bătut și că nu mai poate, a vrut întotdeauna să realizeze cat mai multe să ne ofere un viitor mai bun si mai împlinit.Sprijinul mamei a contat foarte mult și împreuna au pus bazele unei familii frumoase de care sunt extrem de mandra. Tata mereu a spus că fără ea nu ar fi reușit sa treacă peste toate încercările vieții. Cel mai important sfat pe care mi-l dă tata mereu este să fiu pe cont propriu și să nu depind de nimeni să realizez lucruri frumoase în viață. Pe lângă asta am învățat de la el ca nu trebuie să te dai bătut niciodată orice s-ar întampla și că nimic nu e imposibil daca ai voință și putere", mărturisește Andrada, fiica cea mică a lui Gabi Tălmaciu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!