• Ultimele știri

  vineri, 7 aprilie 2017

  Kremlinul avertizează că atacul american în Siria afectează semnificativ relațiile SUA-Rusia

  Atacul cu rachete lansat joi de forțele americane în Siria afectează semnificativ relațiile dintre SUA și Rusia, a avertizat vineri Kremlinul, transmite Reuters.  Potrivit sursei citate, Putin consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene, situată lângă orașul Homs, o agresiune împotriva unei națiuni suverane. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la ‘un pretext inventat’, deoarece armata siriană nu deține arme chimice, violează dreptul internațional. Kremlinul consideră că loviturile aeriene sunt o încercare de a deturna atenția lumii de la numeroasele victime din Irak.

  În fine, Kremlinul apreciază că loviturile aeriene sunt un obstacol serios în calea creării unei coaliții internaționale de luptă împotriva terorismului.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a declarat că atacul Statelor Unite asupra Siriei încalcă dreptul internațional.

  Președintele rus Vladimir Putin crede că Statele Unite au aplicat o gravă abetere de la dreptul internațional și au folosit agresiunea împotriva unui stat suveran, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției Federației Ruse, potrivit RT.

  „În ceea ce privește atacurile împotriva unui stat suveran", Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a precizat că șeful statului rus consideră situația din Siria ca fiind una de „încălcare a dreptului internațional și, de asemenea, sub un pretext inventat".

  Peskov a insistat că „armata siriană nu are arme chimice". Acest fapt este „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, unitatea specială a ONU", a menționat Peskov.

  Putin consideră atacul cu rachetelor balistice al SUA asupra Siriei o încercare de distragere a atenției de la victimele din rândul civililor din Irak. Acest lucru, potrivit oficialului rus, aduce daune importante relațiilor americano-ruse, care oricum se află într-o stare deplorabilă.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!