• Ultimele știri

  miercuri, 5 aprilie 2017

  Gigi Becali revine în politică. Patronul Stelei și-a „cumpărat” o alianță politică: Trei partide, la dispoziția latifundiarului din Pipera

  Omul de afaceri Gigi Becali pare sa nu poata renunta la politica, nici dupa condamnarea la puscarie pe care a efectuata in urma cu cativa ani. Dupa experienta PNG, PRM si PNL, Becali este acum nasul unei noi constructii politice pe care, sustin surse apropiate latifundiarului, ar finanta-o aproape singur.   Partidul Romania Unita, Partidul Romania Mare si Partidul Noua Dreapta au anuntat ca vor forma Blocul Identitatii Nationale in Europa (BINE), o alianta politica nationalista in care va activa si fostul europarlamentare Gigi Becali.

  PRM a devenit irelevant electoral dupa moartea presedintelui sau fondator, Corneliu Vadim Tudor, iar Partidul Romania Unita a fost parasit de multi dintre membrii si simpatizantii sai dupa esecul din decembrie 2016. In ceea ce priveste Partidul Noua Dreapta, acesta functioneaza mai degraba prin organizatia non-guvernamentala omonima, infiintata inca de la inceputul anilor 2000.

  Cele trei organizatii nationaliste au decis sa se grupeze sub denumirea Blocul Identitatii Nationale in Europa (BINE), o constructie „patronata” de George Becali, decis sa revina in prim-planul politicii romanesti. In plus, Becali nu e strain de colaborarea cu PRM si Noua Dreapta. A obtinut un mandat de europarlamentar din partea formatiunii conduse pe vremuri de Vadim Tudor si a acceptat in partid, in calitate de presedinte PNG, mai multi membrii ai Noii Drepte.

  Pana la alegerile din decembrie 2016, Partidul Romania Unita a fost finantat de Sebastian Ghita, un apropiat al lui Victor Ponta, care a devenit si liderul informal al formatiunii. Ulterior disparitiei lui Ghita si a demisiilor celor mai vizibili membrii ai partidului, PRU a ajuns in pragul disolutiei, iar Diaconu a fost pe punctul de a-si pierde functia.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!