• Ultimele știri

  sâmbătă, 15 aprilie 2017

  Erdogan, atacuri teribile la adresa europenilor - "Veți plăti turcilor!"

  "Economia Europei este într-o stare tot mai rea, populația sa îmbătrânește, va plăti pentru cum s-a purtat cu noi". Pe 16 apilie va avea loc referndumul prin care președintele turc Recep Tayyp Erdogan, iar retorica acestuia ajunge la un nivel al durității incredibil.   Ținta acestor atacuri este Uniunea Europeană, despre care Erdogan declară "Ei au spus în urmă cu un secol că suntem "omul bolnav".

  Acum, ei sunt "oamenii bolnavi" — Europa se prabușește".

  Erdogan introduce însă și pasaje revanșarde de genul "Europa va plăti pentru felul în care a tratat Turcia", referindu-se la un anume rasism pe care țările UE l-ar manifesta împotriva turcilor.

  "Europa va plăti pentru ceea ce ne-a facut. Cu voia Domnului, chestiunea Uniunii Europene va fi din nou pe masă după 16 aprilie. Boala rasismului a înviat precum un virus", a spus Erodogan care, săptămâna trecută numise unele țăti europene "nepoții nazismului".

  La marele miting desfășurat la Ankara, Erdogan a justificat atitudinea UE și prin faptul că "economia Europei este într-o stare tot mai rea, populația sa îmbătrânește, iar Turcia care crește. Asta îi înnebunește", a declarat Erdogan preluat de Daily Express.

  "Ați văzut ce s-a întâmplat în Europa. De ce au înnebunit? Au văzut ce va aduce acest sistem Turciei. Turcii s-au confruntat cu nedreptăți și presiune în Europa", a declarat Erodogan, care susține că e nevoie ca el să obțină sprijinul popular la referendum, pentru a rezolva situația nedreptăților europene la adresa turcilor.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!