• Ultimele știri

  sâmbătă, 29 aprilie 2017

  Donald Trump: Posibiliatea izbucnirii unui conflict major în Coreea de Nord este iminentă. „Ne-am dori să rezolvăm aceste lucruri pe cale diplomatică, însă este foarte dificil”

  Presedintele american Donald Trump sustine ca Phenianul reprezinta cea mai mare amenintare cu care se confrunta in acest moment lumea. Presedintele Donald Trump a anuntat joi ca posibiliatea izbucnirii unui conflict major in Coreea de Nord este iminenta, intrucat Phenianul continua sa dezvolte un program nuclear.   „Exista o sansa prin care sa punem capat acestui major, major conflict cu Coreea de Nord”, sustine Donald Trump intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Reuters din Biroul Oval, Casa Alba.

  In ciuda acestui fapt, Trump sustine ca prefera ca disputa sa fie solutionata pe cale diplomatica, fara a mai fie nevoie de interventie armata. „Ne-am dori sa rezolvam aceste lucruri pe cale diplomatica, insa este foarte dificil”, a adaugat Presedintele SUA.

  China este unul dintre statele care a declarat ca se va alatura demersului diplomatic de dezarmare nucleara a Coreei de Nord.”Am retinut mesajul transmis de americani si speram ca astfel se va rezolva problema nucleara a Coreei intr-un mod pacifist redat prin dialog si consultare”, sustine Purtatorul de Cuvant al Ministerului de Externe al Chinei, transmit stirileprotv.

  Administratia Trump a catalogat, miercuri, Coreea de Nord ca fiind o „amenintare iminenta de securitate nationala si o prioritate a politicii externe”.

  Cat despre Kim Jong-un, Trump spera sa fie „rational”. „El are 27 de ani. Tatal sau a murit, iar el a preluat puterea. Ceea ce vreau sa spun este ca nu este usor, mai ales la varsta lui…Sper ca el sa fie rational”, a adaugat Trump.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!