• Ultimele știri

  vineri, 14 aprilie 2017

  Dezvăluiri la cel mai înalt nivel: se pregătesc noi atacuri cu arme chimice

  Rusia dispune de informații din „surse de încredere" potrivit cărora în mai multe regiuni din Siria sunt în curs de pregătire noi atacuri cu arme chimice, inclusiv în Damasc, a declarat președintele rus Vladimir Putin.  Președintele rus Vladimir Putin a avut marți o întâlnire cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în care i-a comunicat acestuia că Federația Rusă deține informații cu privire la noi atacuri cu arme chimice în Siria, informează Sputnik International.

  „Avem informații din diverse surse că aceste provocări — și nu le pot numi altfel — sunt în curs de pregătire în alte regiuni ale Siriei, inclusiv în suburbiile sudice ale Damascului, unde intenționează să însceneze noi atacuri cu substanțe chimice și să dea vina pe autoritățile siriene", a declarat Putin la întâlnirea cu președintele Italiei, Sergio Mattarella.

  Președintele Putin a anunțat că Rusia se va adresa oficial la ONU pentru o investigație a utilizării armelor chimice în Siria.

  „Toate incidentele care amintesc de „atacurile chimice" ce au avut loc în Idlib trebuie să fie investigate în detaliu", a spus Putin.

  Putin a subliniat că recentele atacuri americane cu rachete asupra Siriei amintesc de invazia Irakului din 2003 când SUA nu au respectat prevederile Consiliul de Securitate al ONU.

  „Am discutat situația cu președintele italian Sergio Mattarella și i-am spus că aceste evenimente seamănă foarte mult cu evenimentele din 2003", a precizat Putin.

  Joi seara, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aerodromului militar din Ash Sha'irat. Președintele american Donald Trump a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în provincia Idlib din Siria.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!