• Ultimele știri

  sâmbătă, 15 aprilie 2017

  Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump

  Coreea de Nord a avertizat că lumea este la un pas de „război termo-nuclear" pe măsură ce cresc temerile privind un atac preventiv din partea Statelor Unite în timpul noului test nuclear pe care autoritățile comuniste îl pregătesc.  Tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA au escaladat vineri după ce vice-ministrul de Externe al Coreei de Nord a dat vina pe Donald Trump și a anunțat că războiul poate începe în orice moment, potrivit AP.

  Vice-ministrul Han Song Ryol a avertizat SUA că începe războiul.

  „Vom merge la război, în cazul în care ei aleg. În cazul în care SUA efectuează manevre militare nechibzuite, atunci ne vom confrunta cu un atac preventiv. Deținem un factor puternic de descurajare nucleară și cu siguranță nu vom sta cu brațele încrucișate în fața SUA", a declarat Han.

  Vineri, Washingtonul a anunțat că este gata de un atac preventiv, în timp ce China a cerut tuturor părților să se retragă din „stadiul ireversibil și greu de gestionat" în care s-a ajuns.

  Tot vineri, un purtator de cuvant nord-coreean a declarat că lumea este în pragul războiului termo-nuclear.

  "SUA au intrat în peninsula coreeană, cel mai mare punct fierbinte din lume cu uriașe active strategice nucleare care amenință grav pacea și securitatea peninsulei și împing situația în pragul unui război. Acest lucru a creat o situație periculoasă în care războiul termo-nuclear poate izbucni în orice moment", a avertizat oficialul nord-corean, potrivit The Telegraph.

  Shinzo Abe, prim-ministrul japonez, și-a exprimat îngrijorarea. Potrivit premierului japonez, Coreea de Nord ar putea avea deja capacitatea de lansare a rachetelor spre Japonia.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!