• Ultimele știri

  duminică, 2 aprilie 2017

  CONTROL TOTAL? Poliția Română susține că va putea extrage date de pe orice smartphone

  Poliția Română a achiziționat aplicații și echipamente care, susține instituția, vor ajuta la deblocarea oricărui telefon mobil de pe piață. Cei de la digi24.ro scriu despre o serie de aplicații și echipamente pe care Poliția Română le-a achiziționat prin licitație de la trei companii românești.   Astfel, firmele Dataware Consulting, Pragma Computers și Chrome Computers sunt cele trei nume care oferă suportul necesar Poliției. Aplicațiile vor primi constant update-uri, astfel încât să funcționeze și cu cele mai noi smartphone-uri care apar pe piață.

  Prin intermediul noilor soluții, Poliția susține că va putea accesa și extrage date din telefoane produse de companii precum Apple, Samsung, Asus, Acer, BlackBerry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, Vertu, ZTE și Sony. De asemenea, și replicile de astfel de telefoane sunt o țintă la fel de ușoară în ceea ce privește extragerea de date.

  Aplicațiile pe care Poliția le va folosi, începând cu sfârșitul lunii aprilie, au fost cumpărate pentru suma de 960.628 de lei, fără TVA. Astfel, Dataware Consulting obține 531.085,10 lei, Pragma Computers primește 343.218,61 de lei, iar Chrome Computers, 86.324,98 de lei.

  Cu ajutorul celor 38 de aplicații și sisteme informatice, Poliția speră că va putea debloca telefoanele care au parolă. De asemenea, se presupune că Poliția va putea obține date de pe smartphone-uri, chiar dacă acestea au fost șterse în prealabil. Informații precum mesajele trimise sau primite, jurnalul de apeluri, date de geolocație, dar și fișierele multimedia vor putea fi accesate cu ajutorul aplicațiilor pe care cele trei firme le oferă Poliției.

  Mai multe informații pe Playtech.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!