• Ultimele știri

  vineri, 28 aprilie 2017

  Cercetările ”SUPER-SOFISTICATE” au decis: FEMEILE sunt MAMIFERE. Ele au aceleaşi drepturi precum cămilele şi caprele

  Un site de satiră din Canada a publicat pe 7 martie un articol despre un gup de oameni de știință din Arabia Saudită care a ajuns la concluzia că femeile sunt mamifere și că drepturile lor sunt aceleași ca ale cămilelor și ale caprelor.  Site-ul journaldemourreal.com a publicat un articol despre drepturile femeilor din Arabia Saudită informează evz.ro

  Informațiile par foarte credibile. Iată câteva din citatele care se regăsesc pe pagina canadiană:
  "Este un mare pas pentru toate femeile din Arabia Saudită. Poate părea prea devreme, poate părea și prea târziu, dar este un pas înainte", a declarat Colette Turcotte, purtătoare de cuvânt la Femme Liberation-Action.
  "Este cea mai fericită zi din viața mea", a spus Julie Cousteau, purtătoare de cuvânt la Amnistie international.
  "Într-un final, femeile nu vor mai fi considerate obiecte fără suflet, ci niște mamifere cu aceleași drepturi ca alea animalelor din această specie. Sunt încă departe de a fi considerate oameni, dar condițiile lor se vor îmbunătăți vizibil odată cu această descoperire", a completat aceasta.

  Deși verdicitatea informațiilor oferite de site nu este confirmată, în articol se precizează că la concluzia "majoră" de mai sus, ar fi ajuns un comitet de experți, completând că femeia ar fi lipsită de suflet, dar calitățile asemănătoare mamiferelor ar explica capacitatea lor de a procrea, a alăpta.

  Ce se știe despre femeile saudite și este REAL

  Deşi femeilor saudite li s-a permis, anul trecut, să voteze şi să candideze, pentru prima dată în istorie, iar cel puţin 15 au fost alese în consilii locale, populaţia feminină trebuie să respecte, în continuare, foarte multe restricţii.

  Una dintre interdicţiile impuse femeilor din Arabia Saudită, nu de legislaţie, ci de clericii saudiţi, este condusul maşinilor.

  Jurnalistul saudit pentru Arab News, Talal Alharbi, este de părere că femeile ar trebui să aibă voie să conducă, dar doar ca să îşi ducă membrii familiei la spital sau copiii la şcoală. „Femeile ar trebui să accepte lucrurile simple. Acesta este cel mai înţelept lucru pe care l-ar putea face acum. Încăpăţânarea nu le ajută”, a spus el.

  O altă intedicţie pentru femeile saudite este să iasă singure din casă. Ele au un „mahram”, care le însoţeşte oriunde, inclusiv la cumpărături sau la medic.

  Această regulă îşi are rădăcinile în tradiţiile conservatoare şi credinţele religioase, potrivit cărora libertatea oferită femeilor le-ar face mai vulnerabile la păcate, scrie The Guardian.

  O adolescentă care a fost violată de mai mulţi bărbaţi a fost declarată vinovată, pentru că nu a avut însoţitor.

  Femeile saudite trebuie să limiteze timpul petrecut în prezenţa bărbaţilor care nu le sunt rude.

  De altfel, cele mai multe clădiri publice, inclusiv bănci şi universităţi, au intrări separate pentru bărbaţi şi femei, potrivit Daily Telegraph.

  Tot astfel, mijloacele de transport în public, plajele sau parcurile de distracţie sunt, de asemenea, segregate, în cea mai mare parte a ţării.

  Cele mai multe femei din Arabia Saudită sunt obligate să poarte o abaya şi o eşarfă pe cap. Nu este neapărat nevoie să îşi acopere faţa, potrivit The Economist.

  Codul vestimentar a fost impus inclusiv prezentatoarelor de televiziune în acest an.

  Simplul gând că o femeie poate fi dezbrăcată în spatele uşii unei cabine de probă este revoltător pentru bărbaţii saudiţi, a spus redactorul Maureen Dowd pentru Vanity Fair.

  Între alte interdicţii pentru femeile din Arabia Sudită se numără că intre în cimitire, să citească reviste de modă necenzurate sau să cumpere păpuşi Barbie.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!