• Ultimele știri

  sâmbătă, 15 aprilie 2017

  Asta-i româncuța noastră! Ținem pumnii, Andreea! FIICA unor ȚĂRANI ROMÂNI a CUCERIT FRANȚA!

  FIICA unor ȚĂRANI ROMÂNI a CUCERIT FRANȚA!BUNICUL MEU VASILE ÎMI AMINTEȘTE CINE SUNT ȘI ÎNCOTRO MĂ ÎNDREPT, spune Andreea. Tânăra a crescut într-o familie frumoasă de țărani români. 
  Tatăl este pădurar, mama este casnică, doi români care nu și-au părăsit niciodată satul. Tânăra româncă nu a fost împiedicată de o viață simplă la țară să viseze că poate cuceri lumea. Și a și făcut-o!

  Andreea Grad are 21 de ani și a reușit o performanță extraordinară pentru o româncuță plecată dintr-un sat din Transilvania, este șefă de promoție la una dintre cele mai renumite universități din lume, Sorbona, Franța. Aici învață peste 23.000 de studenți, iar românca noastră face parte acum din elita acestei universități.

  Crescută la țară, Andreea a învățat la școala din comună, din Lunca Ilvei, iar liceul l-a absolvit într-un oraș mic transilvănean, Bistrița. Bacalaureatul l-a luat cu 9,90 la Colegiul Național Andrei Mureșanu, promoția 2013. Româncuța noastră, încurajată de nota mare de la examenul de maturitate, și-a asumat provocarea de a se înscrie la una dintre cele mai celebre universități din lume, Sorbona din Paris, o universitate cu o tradiție greu de egalat, fiind fondată încă din secolul al XIII lea.

  Să studiez în Paris a fost una dintre cele mai bogate experiențe pe care le-am avut, m-a definit ca om. A fost locul unde am învățat că trebuie să ne formăm nu ca viitori angajați, ci ca viitoare valori, a declarat Andreea, pentru Bistrițeanul.ro.

  Românca noastră le-a luat-o înainte colegilor din Franța, chiar dacă limba franceză nu este limba ei maternă, și nu vrea să se oprească în acest punct. Va urma studii de master la două universități, tot din Franța. Își pregătește cu multă trudă, așa cum au învățat-o părinții, o carieră în diplomație.

  În anii care mă așteaptă îmi continui studiile în cadrul Masterului de Științe Politice și Relații Internaționale, un master dublu între universitatea Paris-Sorbonne si universitatea Pantheon-Assas Paris, specializată în drept și economie. Cu ajutorul lui Dumnezeu, pregătesc o carieră diplomatică, încurajată fiind de experiența de șase luni avută în cadrul Ambasadei României din Paris. Din toamnă o să lucrez și în Europe Business School, cea mai mare școală privata de business din Europa, un proiect nou pentru mine, dar care sper să îmi reușească, a povestit Andreea, pentru sursa citată.

  Ca să o răsplătească, primarul comunei Lunca Ilvei, unde Andreea își are rădăcinile, i-a decernat titlul de cetățean de onoare. Andreea rămâne însă fiica unor țărani români autentici, un pădurar și o gospodină.  Ei i-au dat aripi puternice și încrederea că nu există piedici, doar noi ni le imaginăm. Poate asta trebuie să fie avuția cu care să pornești în lume. Nu banii care ți se aștern la picioare, nu autosuficiența și nu aroganța. Fata aceasta simplă, de la țară, cum spunem noi, a demonstrat că e posibil să faci un pas uriaș, dar să nu-ți pierzi bunul simț pe drum și să nu te schimbe victoria.

  Mulțumesc tatălui meu pentru exemplul de corectitudine și moralitate pe care mi l-a oferit, mamei, pentru nenumăratele rugăciuni în care m-a purtat, pentru dovezile de blândețe și simplitate și bunicului meu Vasile, pe care, privindu-l, îmi amintesc mereu cine sunt, de unde vin și încotro mă îndrept, spune tânăra.

  Asta-i româncuța noastră! Ținem pumnii, Andreea!


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!