• Ultimele știri

  vineri, 14 aprilie 2017

  Asta e țara noastră: Primaria Capitalei are de două ori mai mulți consilieri decât Londra și Berlin

  Primăria București are 55 de consilieri locali, aproape dublu față de primăria Londrei. De asemenea, primăria condusă de Gabriela Firea are 860 de funcționari publici și zece consilieri personali ai primarului, față de 207 angajați (69 funcționari și 138 personal contractual) la nivelul Primăriei Berlinului.  Comparativ, Capitala României are 1,88 milioane de locuitori, față de cei 3,46 milioane de locuitori ai Berlinului și cei 7,4 milioane ai Londrei, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

  Patronii mici și mijlocii susțin necesitatea scăderii cheltuielilor publice și valorificarea bunelor practici la nivel european în structurarea administrației publice, potrivit Ziare.com.

  "Primăria București are 55 de consilieri locali, (...) mai mulți decât Londra. Autoritatea Londrei este reprezentată de primarul Londrei și de Adunarea Londrei, care are 25 de membri, cu 30 mai puțin decât numărul de consilieri ai Primăriei București, la o populație de 7,4 milioane de locuitori și un buget de cheltuieli estimat pentru 2017-2018 la 11 miliarde lire", arată un comunicat emis miercuri de CNIPMMR.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!