• Ultimele știri

  vineri, 14 aprilie 2017

  ANUNȚUL de ULTIMĂ ORĂ al Guvernului! Ce IMPOZITE VOR PLĂTI ROMÂNII

  Reprezentanții Ministerului Finanțelor propun introducerea impozitului pe gospodărie, eliminarea cotei unice și introducerea impozitului progresiv.  La începutul acestei săptămâni au fost demarcate discuțiile cu reprezentanţii mediului de afaceri şi cei din rândul consultanţilor fiscali cu privire la aceste schimbări.

  "E vorba de un mecanism de deduceri fiscale pentru gospodării şi din cauză că în acest moment nu există în Codul Fiscal conceptul de gospodărie şi nici cel de familie, aşa cum e în alte ţări. Acum se încearcă o redefinire din punct de vedere fiscal a acestor concepte", au declarat pentru hotnews surse apropiate discuţiilor.

  Noul impozit ar urma să fie aplicat începând din 1 ianuarie anul viitor.

  De altfel, şi programul de guvernare al PSD face referire la un impozit diferenţiat: "Începând cu 2018, odată cu introducerea impozitului diferențiat pe venitul global (IVG), de 0%, respectiv 10%, anual, pentru fiecare gospodărie din România se va completa o declarație de venit global de către consultanții fiscali, în numele membrilor acelei gospodării.”

  De asemenea, potrivit surselor hotnews, tot de la 1 ianuarie s-ar putea renunţa la cota unică şi se va trece la un mecanism progresiv de impunere.

  Primele informaţii arată că veniturile sub 2000 de lei nu vor fi impozitate, cele peste 2000 de lei vor fi impozitate cu 10%, dar nu e clar cu cât vor fi impozitate veniturile cele mai mari.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!