• Ultimele știri

  sâmbătă, 4 martie 2017

  Vă întrebați de unde vin alimentele de baza? Iată HARTA PRODUCĂTORILOR ROMÂNI

  În funcţie de condiţiile climatice, de terenurile disponibile, dar mai ales de business-urile care s-au dezvoltat cu precădere în anumite regiuni ale ţării, aprovizionarea cu produse de bază a României este mai dificilă în anumite zone. Există însă judeţe care asigură mare parte din necesarul de consum al întregii ţări.  Astfel, în cazul cărnii de porc, judeţul de unde provine cele mai mari cantităţi de carne este Timiş, reşedinţa gigantului chinez Smithfield. Practic, conform datelor aferente 31 decembrie 2016, din Timiş au pornit anul trecut peste 224.500 de tone de carne de porc în viu, adică aproximatriv 32,5% din producţia totală de carne de porc ce a ajuns anul trecut la aporximativ 693.000 de tone.

  Al doilea cel mai mare furnizor de carne de porc este judeţul Iaşi, unde s-au produs anul trecut peste 33.100 de tone de carne.

  Urmează judeţul Braşov, unde s-au produs peste 26.600 de tone de carne anul trecut. Principalul producător din judeţ, Sergiana Grup, deţinut de omul de afaceri Tudor Neculoiu, creşte la ferma din Şercaia 50.000 de capete pe an. Tot în judeţ activează pe acest segment şi Carmolimp, grup cu afaceri în agricultură controlat de familia Şoneriu.

  De unde vine carnea de pasăre


  În ceea ce priveşte carnea de pasăre, Buzăul este judeţul de unde pleacă în toată ţara cele mai mari cantităţi de carne de pasăre. În "ţara Coco Rico", brand deţinut de grupul Aaylex, cel mai mare pe acest segment din judeţ, s-au produs anul trecut peste 116.000 de tone de carne de pui, adică 20,5% din producţia naţională. Aaylex Prod este şi cea mai mare companie exportatoare de carne din România.

  Mai multe informații pe economica.net

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!