• Ultimele știri

  sâmbătă, 4 martie 2017

  Un moldovean a mers la Londra cu 200 euro în buzunar și găuri în talpa ghetelor. Azi face milioane de lire sterline

  Vadim Țurcanu nu are universitatea terminată. Nu vorbea deloc engleza atunci când a pornit spre Londra cu doar 200 euro în buzunar și multe găuri în talpa ghetelor. Voia să scape de sărăcie, pe atunci Vadim Țurcanu fiind judocan la liceul internat republican cu profil sportiv. Mama era vânzătoare la un magazin, iar tata lucra în construcții.   Astăzi, Vadim are 32 ani și este partener într-o afacere imobiliară cu un rulaj de peste 4 milioane lire sterline.

  „Compania noastră face șase milioane pe an, asta se socoate că avem un business de milioane, ceea ce e un pas foarte mare în comparație cu ceea de unde am venit, mă mândresc cu faptul că am dovedit că se poate de făcut. Nu e neapărat sa fii dintr-o familie bogată, să finisezi anumite universități de clasă, poti singur să citești cărți, să faci ceva important, ceva foarte mare. Eu m-am născut în orașul Ștefan Vodă, am trăit foarte puțin timp acolo, părinții s-au mutat la Slobozia, într-un sat de alături. Am trăit acolo până la 11 ani, după care am venit la internatul sportiv din Chișinău, aici am trăit până la 19 ani, m-am ocupat cu Judo de performanță scrie EA.md

  Am decis că trebuie să fac ceva în viața mea, mi-o „buhnit” papucii, cum se spune moldovenește, mi-a crăpat încălțămintea, nu aveam bani să iau alta. Trebuia să fac ceva, am plecat fără documente și fără bani. Mi-a luat șase luni să ajung până la Londra. Am mers cu diferite rutiere, cu trenuri, mă ascundeam în trenuri, pe urmă săream din trenul în mișcare, am stat prin închisoare, e foarte lungă istoria pe care o descriu în carte și va fi lansată la mijlocul lui martie.”


  Îi puteți citi povestea care sună a nebunie curată în cartea scrisă de el, „No one’ s business”, ce poate fi considerată deja „bestseller”, spune autorul, căci s-au comandat 2000 de exemplare. Vadim Țurcanu a stat șase luni în închisoare pentru fraudă. A dat peste niște hackeri în Londra, care l-au făcut pe hârtie beneficiar de bani. În mod ilegal, ridica sistematic bani de la aeroport prezentându-și pașaportul, după care poliția l-a prins și el a fost închis. În cele 6 luni cât a stat la răcoare a înțeles că nu mai vrea căi ușoare și ilegale, a citit zeci de cărți despre cum poți face bani mulți pe căi conforme legii. După ce a ieșit din închisoare avea un copil și o iubită care trebuiau întreținuți. Se apuca de orice munca îi cădea sub mână.

  „De pildă diaspora română avea unele lucruri pe care le făcea. Cineva știa să facă încălțăminte de exemplu, alții – brânză, dacă nu se știu unul pe altul eu duceam unora brânza, altora încălțămintea. Am activat în construcții, am activat ca șofer, mergeam pe un bus, am activat la o fabrică de haine, împachetam acolo”, ne-a povestit Vadim Țurcanu.

  Întreaga poveste pe EA.md

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!