• Ultimele știri

  luni, 13 martie 2017

  Strigătul de disperare al militarului român: "Suntem UMILIŢI şi FRUSTRAŢI. De ce sunteţi ORBI şi SURZI?"

  Militarii profesionişti au ajuns, încet dar sigur, la periferia sistemului public de salarizare. Fără organizaţii sau asociaţii de tip sindical care să-i reprezinte oficial şi să-i apere în raport cu instituţiile statului, soldatul român a ajuns să ciugulească firimiturile scăpate de la gura celorlalte categorii bugetare. 


  Întotdeauna au primit ce a mai rămas de la alţii. Asta dacă a mai rămas ceva.

  Dacă nu, militarul e disciplinat şi trebuie să tacă. Sub puterea regulamentelor militare, nu are voie să se vaite, nu are voie să vorbească, nu are voie să aibă probleme.

  Din păcate, paharul răbdării s-a cam umplut!

  Iar în acest sens, grăitor este mesajul unui caporal, care a ales să-şi strige durere, mesaj în care se regăsesc toţi militarii profesionişti. Mesajul a fost postat pe facebook, pe grupul Liga Militarilor Profesionişti.

  „DE CE ? Valorile societăţii DEMOCRATICE sunt considerate „LIBERALE“, dar o armată responsabilă să apere aceste valori liberale este o instituţie „CONSERVATOARE“, DE CE ???

  Suntem UMILIȚI și FRUSTRAŢI de drepturile elementare pe care, oriunde în lume, societatea le compensează privaţiunile acceptate până la sacrificiul suprem, fără a le pune la îndoială valoarea lor pentru ţară.

  DE CE decidenţii militari sunt ORBI şi SURZI la starea precară în care a ajuns moralul militarilor profesionisti, şi încă se mai îmbată cu apa rece a patriotismului şi onoarei de care doar militarii mai sunt responsabili?

  Este inadmisibil să fim trataţi în felul ăsta. Suntem total nemulţumiţi. Nu mă aşteptam să fim trataţi atât de rău. O lipsă de transparenţă totală, o lipsă de interes. Poate cei care ne conduc şi trebuie sa ne apere drepturile ar trebui să se dezmeticească şi să facă ceva pentru această categorie de militari până nu este prea târziu. Suntem o forţă disciplinată pe care nu o constientizează cei care ne conduc, dar de acum ar fi cazul să ne trezim, şi noi şi ei. Nu mai trebuie să ne lăsăm umiliţi de nimeni. Acum, mai mult ca niciodată, trebui să fim uniţi şi hotărâţi. Cel ce spune că e imposibil nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede aşa ceva.”

  (caporal Florin Ş.) cugetliber.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!