• Ultimele știri

  marți, 28 martie 2017

  SOROS a fost INVINS în Macedonia. MII de cetățeni RESPING Uniunea Europeană

  Sute de mii de oameni din Macedonia l-au respins pe George Soros și UE în cea mai mare mișcare anti-globalism văzută vreodată.  Pentru 26 de zile, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a trimite un mesaj lui Soros și liderilor europeni.   Ei susțin că oamenii din Macedonia sunt o națiune suverană ce respinge cu totul agenda de stânga pentru a diviza națiunea și pentru a aduceun socialist musulman la putere.

  Sputniknews.com
   raportează:

  La începutul acestei săptămâni, comisarul UE pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, a călătorit în Skopje, unde a purtat discuții cu reprezentanții politici în încercarea de a contribui la găsirea unei soluții la impasul politic de acolo.

  Cu toate acestea, vizita sa a fost întâmpinată cu proteste de o valoare estimata de 200.000 de Macedoneni din Skopje și în alte orașe, în care demonstranții au cerut să „respecte voința Macedoniei“ și a condamnat Platforma Tirana, o inițiativă sponsorizată de guvernul albanez pentru a crește influența albaneză în politică macedoneană.

  „Suntem aici să vă spun că această națiune nu va accepta platforma Tirana. Aceasta este la fel ca și cum s-ar cere SUA să accepte programul nuclear al Coreei de Nord“ a spus mulțimii organizatorul protestului Darko Mijalkovski.

  https://twitter.com/Kokran2/status/844985732703891456

  „protestele de ieri într-un minut.“

  La sfârșitul lunii decembrie, prim-ministrul albanez, Edi Rama, a invitat liderii celor patru partide albaneze din Macedonia la Tirana pentru o întâlnire la care au formulat o așa-numită „Platforma Tirana,“ sub auspiciile guvernului albanez.

  Prin această platformă, Albaniei urmează să i se acorde statutul oficial de aderarea la UE și aderare la NATO a declarat Dnevnik.mk .

  Protestul împotriva platformei Tirana și UE a fost organizată de grupul „Pentru Macedonia Unită“, a cărei cerere pentru o întâlnire cu Hahn a fost refuzată.

  Posibila implementare a platformei Tirana a dus la temeri în rândul cetățenilor. Una dintre ele ar fi precum că Macedonia va deveni împărțită între linii etnice și, de asemenea, a determinat proteste la începutul acestei luni, în orașe din Macedonia pentru susținerea integrității teritoriale a țării.

  Mai multe informații pe Yournewswire.com

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!