• Ultimele știri

  vineri, 17 martie 2017

  S-a demonstrat din nou că VOINȚA NOASTRĂ NU CONTEAZĂ! Supermarketurile nu vor asigura spații speciale pentru produsele românești

  Bruxelles a învins interesul poporului român. Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor a dezbatut, miercuri, sesizarea CE privind legea comercializarii produselor romanesti, stabilindu-se eliminarea obligativitatii amenajarii spatiilor speciale, inlocuirea sintagmei “lant scurt” cu cea de “parteneriat” si a termenului “romanesc”.  “Am incercat sa armonizam ceea ce ne-a cerut CE, in sensul de a nu intra pe celelalte prevederi din lege pentru ca interesul nostru este sa facem legea functionala, nu ca pana acum. Unul dintre lucrurile cerute de CE, pe care l-am eliminat, este cel cu spatiile de vanzare stabilite concret pentru firmele romanesti, ceea ce se face oricum in lanturile comerciale”, a declarat presedintele Comisiei de agricultura, deputatul PSD Ioan Munteanu.

  El a explicat ca in forma modificata a legii comercializarii produselor agroalimentare romanesti este posibil ca retailerii sa nu mai fi obligati sa amenajeze spatii speciale pentru produsele romanesti, “lant scurt” ar putea fi inlocuit cu cel de “parteneriat” intre producatori si retaileri, iar termenul “romanesc” ar putea fi inlocuit cu “autohton”.

  Ioan Munteanu a sustinut ca desi este greu ca producatorii romani sa asigure 51% produse romanesti, comisia prefera sa pastreze acest procent.

  NapocaNews

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!