• Ultimele știri

  sâmbătă, 25 martie 2017

  Români, asta vreți? Se cere GUVERN UNIC EUROPEAN și CĂDEREA NAȚIONALISMULUI

  Sâmbătă, mii de români sunt chemați în stradă la o manifestație pentru o "Europă puternică, unită" "este timpul să se ridice în picioare împotriva naționalismului" Paginile de Facebook care organizează manifestațiile au lansat un nou mesaj pentru o ieșire "pe lumină", sâmbătă, 25 martie, la ora 17 — "March for Europe București". Pe pagina "Corupția ucide", sunt postate programul, traseul și alte detalii:
  "Ne întâlnim la ora 17:00 la Piața Victoriei. Plecăm spre Piața Universității pe Lascăr Catargiu — Piața Romană și ne oprim la Universitate pentru un moment de reculegere. Ne întoarcem la Piața Victoriei unde continuăm protestul. Sunteți bineveniți să aduceți baloane albastre (dacă se poate cu heliu) pe care sa le lansăm la Universitate".

  Se mai solicită "20 voluntari care sa poarte drapelul UE", precizându-se că "este cel care a fost adus la Bruxelles din Galați". Marșul este ocazionat de împlinirea, pe 25 martie, a 60 de ani de la constituirea UE scrie ro.sputnik.md

  În materialele postate se trece de la laudele la adresa UE — "a garantat pacea și statul de drept, după secole de războaie, a fost promotorul democrației pentru țările europene ajutându-le sa scape de totalitarism dictatura a fost crucială pentru progresul economic și social al țărilor europene de-a lungul deceniilor, a inspirat alte regiuni ale lumii, în căutarea lor pentru unitate și modernitate etc." — la amenințarea care totuși planează — "UE rămâne o construcție incompletă ce riscă să se prăbușească din cauza întârzierii finalizării ei". Care sunt cauzele "întârzierii care duce la prăbușire"? De fapt, se definește una singură: naționalismul — iar alternativa ar fi o guvernare comună.

  "Noi, europenii, nu ne putem închide în interiorul granițelor naționale, în speranța de a îngrădi problemele actuale, statele europene nu vor avea nici un viitor în cazul în care acestea rămân divizate (…). Să ne întoarcem la naționalism atunci ne vom slăbi. Noi putem rezista la provocările europene doar împreună, completând unitatea politică a Europei. Facem apel la șefii de stat și de guvern reuniți la Roma, în 25 martie 2017, pentru a aproba o foaie de parcurs pentru a relansa și a finaliza unitatea economică și politică a Europei".

  Se propune și o forță de frontieră europeană, care ar trebui prevină și să combată terorismul și amenințările externe "prin cooperare europeană și cu sprijinul european". Apoi se revine la ideea că "doar un guvern european și o democrație cu adevărat europeană pot permite cetățenilor europeni să își controleze propriul destin". Cu alte cuvinte, o renunțare la suveranitate în favoarea unei guvernări unice europene.

  "Pentru cei care cred într-o Europă puternică, unită și democratică, este timpul să se ridice în picioare — împotriva naționalismului și populismului. Pentru o Europă a unității împotriva diviziunilor și zidurilor din uniune. (…) Pentru un plan de relansare și desăvârșire a unității politice europene".

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!