• Ultimele știri

  duminică, 26 martie 2017

  Român RĂSPLĂTIT cu o fabrică de patronii din Italia. I-au deschis o fabrică de piese auto în România în semn de mulțumire pentru angajatul lor român, nevoit să se întoarcă acasă

  Cetățeanul Român cu experiență de o viață în domeniul prelucrării metalelor, muncind mai mulți ani la o companie din Italia, s-a remarcat și a reușit să mărească considerabil veniturile firmei. Acum dorind să se întoarcă în țară, colaboratorii și-au dorit să mențină legătura cu angajatul său scump, au decis să-i facă o surpriză la care nici maistrul Vasile Constantin nu s-a așteptat.   Aflați povestea românului care prin performanțele sale din Italia, a adus o fabrică de piese auto la noi în țară.

  Vasile Constantin e maistru prelucrător de metale de 20 de ani. O meserie pe care nu se prea pune preţ la noi în ţară, dar pe care italienii o apreciază din plin, scrie stiri.tvr.ro.

  A lucrat la Fortus Iaşi, dar acum câţiva ani a plecat să lucreze în Italia, la Treviso.

  Acolo s-a remarcat prin muncă, pricepere şi seriozitate. El şi colegii lui români au reuşit să mărească profitul companiei italiene. Iar când a anunţat că trebuie să revină în România, a avut parte de o mare surpriză.

  “Foştii colaboratori din Italia, când au văzut că nu rămân acolo şi că mă întorc definitiv au zis că, bun, atunci mutăm şi nou o parte din producţie în România. Am pornit cu investiţii destul de modeste, să vadă cumva şi cum ne descurcăm aici, legislaţia destul de încâlcită la momentul respectiv”, povesteşte maistrul Vasile Constantin.

  Bărbatul ar fi vrut că italienii să investească la Fortus, dar secţia în care a lucrat a fost distrusă. Aşa că italienii au investit într-o hala la Leţcani.

  Alături de Vasile lucrează şi Bogdan, un tânăr care s-a încăpăţânat să rămână în ţară. A fost şef de promoţie la Facultatea de Construcţii de Maşini din Iaşi. A refuzat să se angajeze la multinaţionale şi a mers pe mâna meşterului Vasile Constantin.
  Vasile Constantin şi-ar dori ca măcar o parte din lucrurile din România să fie aşa cum sunt în Italia. Dintr-un singur motiv: acolo munceşte toată lumea. Şi asta face toată diferenţa.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!