• Ultimele știri

  sâmbătă, 4 martie 2017

  MERITĂ SUPORTUL NOSTRU! Tânărul care a muncit în Anglia iar mai apoi s-a întors în România să își pună pe picioare propria afacere!

  Alin Alexandru Căprilă este fermierul a cărui poveste – una de succes, îi poate motiva și pe alți tineri care au plecat la muncă în străinătate să se întoarcă acasă și să înceapă o afacere în agricultură. Pentru agricultorul din Călărași,   țara unde a reușit să pună bani deoparte pentru ferma visurilor lui s-a numit Anglia, acolo unde a făcut cunoștință și cu rasa de vaci Aberdeen Angus pe care astăzi o crește la Coconi.

  Ceea ce a reușit Alin Căprilă este un model în agribusiness: o fermă unde producția vegetală este integrată în zootehnie. Tânărul s-a întors în urmă cu cinci ani din Anglia, acolo unde a stat aproape 10 ani și a încercat ”cam toate meseriile”. I-a trebuit multă trudă pentru ca, muncind în afară alături de fratele său, să își facă ferma la care au visat amândoi încă din copilărie.

  Când au reușit să pună deoparte suma necesară pentru a se întoarce acasă, cei doi frați au venit cu un plan bine pus la punct. Nu au luat teren în arendă, ci au preferat să cumpere pământul, ajungând astăzi la o suprafață de 415 de hectare dintre care 340 ha sunt în proprietate.  ”Ne-am înființat afacerea agricolă în 2013, am pornit pe cultură mare și ne-am diversificat în urmă cu doi ani și pe vaca de carne. Am achiziționat 40 de capete de Aberdeen Angus din zona Edinburgh, pe care le-am importat noi direct. Împreună cu fratele meu, tot timpul ne-am dorit să pornim o afacere în domeniul agricol. În urmă cu 14 ani am plecat în Anglia, iar după ce am trecut prin toate greutățile, am decis să ne întoarcem și să cumpărăm teren agricol. Am reușit să cumpărăm undeva la 340 de hectare și am achiziționat și acest sediu care a aparținut fostului CAP Coconi. Cât despre valoarea de cumpărare a terenului, aceasta a fluctuat – am avut teren cumpărat cu 500 lei hectarul, am dat și 1.500 lei pe hectar ha la început, iar spre sfârșit am cumpărat cu 7.000-10.000 lei un hectar de teren agricol. În prezent am ajuns să lucrăm circa 415 hectare, mergem spre 420 de hectare”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Alin Alexandru Căprilă, administrator Agricola CAP Coconi, din județul Călărași.

  Întreaga poveste pe Agrointeligența (AGROINTEL.ro)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!