• Ultimele știri

  vineri, 17 martie 2017

  Ion Cristoiu despre participantii la proteste. „Femei coapte, unele chiar coapte până la zbârcire, femei singure, prin divorț provocat din motive fiziologice. Mihai Sora, june cu hormonii neconsumati”

  Jurnalistul Ion Cristoiu nu se dezminte și lansează pe blogul sau diverse atacuri la adresa celor care protestează, sub diverse forme, pentru o Românie fără penali.  Cristoiu folosește termenul de „tefelisti” (TFL- Tineri, Frumoși, Liberi) când vorbește despre protestatarii din Piața Victoriei. Nu în ultimul rând, Cristoiu îl atacă și pe filosoful Mihai Sora pentru îndrăzneala acestuia de a-și arăta sprijinul pentru protestatari.

  „Tefelist” este un termen născocit de mine, după ce am citit mai multe texte despre participanții la astfel de mișcări de stradă, texte în care, plecând de la formula propagandistică Tineri Frumoși și Liberi, s-a inventat formula „tefelisti”. Deși li se spune tineri frumoși și liberi, protestării nu sunt numai tineri.

  „Nucleul îl alcătuiesc persoane demult trecute de prima tinerețe, precum Mihail Sora, cel care, la o sută de ani, în loc să-și economisească timpul rămas până la Marea Trecere pentru a mai scrie o pagină sau măcar un rând, dacă se mai ocupă cu așa ceva, merge în Piață să zbiere pe post de june cu hormonii neconsumati”. Totodată, acesta spune și că „La aceste mișcări atribuite tinerilor participă și femei coapte, unele chiar coapte până la zbârcire. Ele sunt sufletul acestor mișcări. Unele sînt femei singure prin divorț provocat din motive fiziologice. Altele sînt femei, cărora ieșitul la demonstrații Anti-PSD, le dau iluzia participării la ceva mult mai măreț decât ștersul la fund al nepoților pe care nu-i au”.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!