• Ultimele știri

  joi, 2 martie 2017

  Germania şi Austria declară că SUA este DUȘMANUL lor și că țările UE ar trebui să se unească pentru o LUPTĂ împotriva Statelor Unite ale Americii

  Austria şi Germania doresc relaţii mai strânse între ţările UE în faţa presiunilor SUA . Ţările UE trebuie să strângă rândurile în faţa presiunilor venite din partea noii administraţii americane, au declarat, luni, la Viena, cancelarul austriac Christian Kern şi ministrul de externe german Sigmar Gabriel, relatează DPA.   'Suntem martorii unei noi delimitări a lumii', a declarat Sigmar Gabriel, după o întrevedere cu social democratul Christian Kern.

  'Ar fi o greşeală pentru ţările europene să caute mai degrabă răspunsuri individuale la provocările actuale, decât soluţii la nivelul UE', a avertizat ministrul german.

  Preşedintele american Donald Trump a încercat în mod deschis să slăbească UE, în timp ce eforturi similare erau făcute 'în vecinătatea noastră estică', a afirmat Kern, într-o referire indirectă la Rusia.

  El a cerut o 'etapă de strângere a rândurilor' în cadrul UE.

  Kern şi Gabriel au subliniat de asemenea că UE ar trebui să se axeze mai mult pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii şi pe asigurarea de prosperitate tuturor.

  Situaţia grea a clasei de jos şi reducerea clasei de mijloc au revenit în atenţia politicienilor din ţările occidentale în ultimele luni după ce populiştii au obţinut voturi în Marea Britanie şi SUA anul trecut.

  Germania alege un nou parlament în septembrie şi Austria un an mai târziu, aminteşte DPA, conform Agerpres.

  Sigmar Gabriel urmează să ajungă la Roma luni pentru o întrevedere cu ministrul de externe italian, Angelino Alfano.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!