• Ultimele știri

  miercuri, 29 martie 2017

  EXCLUSIV: Acțiune de blocare a transporturilor de lemn exploatat ilegal în Munții Făgăraș

  Acțiune fără precedent în România: 30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști blochează în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș.   Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.

  Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

  Asociatia AGENT GREEN este organizatie neguvernamentala non profit pentru protectia mediului infiintata in anul 2009 in Romania pentru conservarea biodiversitatii.
  Afinitatea organizatiei este de a investiga crime de mediu, de a le expune strategic si de a promova solutii pentru protejarea naturii si asigurarea bunastarii generatiilor viitoare.

  Conform descrierii de pe site-ul asociației, AGENT GREEN isi concentreaza activitatea asupra problemelor de mediu care pot dauna definitiv biodiversitatii: distrugerea ecosistemelor intacte, organismele modificate genetic, schimbarile climatice si otravirea factorilor de mediu (apa, aer, sol). Campaniile au la baza investigatii sofisticate care sa ofere autoritatilor responsabile dovezile necesare pentru a aplica si respecta legislatia de mediu sau pentru a initia procese in vederea imbunatatirii legislatiei. In acelasi timp organizatia abordeaza coroporatii nationale si internationale relevante in vederea implementarii de politici si standarde care sunt superioare legislatiei de mediu existente. Ecosistemele intacte reprezinta adapost pentru specii de plante si animale rare si amenintate. De aceea AGENT GREEN isi concentreaza eforturile pentru a proteja parcurile nationale, parcurile naturale, rezervatiile naturale, padurile virgine si Peisajul Forestier Intact Retezat-Godeanu-Tarcu. 

  Stilul de lucru principal este de a investiga si de a expune crimele forestiere, de a mobiliza localnicii si de a responsabiliza companiile pentru a produce sustenabil. Cauza schimbarilor climatice este inca subiect de discutie. Efectele acestora sunt insa motiv de ingrijorare. Politicienii si corporatiile fac inca prea putin pentru a evita scaparea situatiei de sub control in viitorul apropiat. AGENT GREEN considera ca este in mare parte si in puterea publicului larg sa consume mai responsabil, mai local si sa se deplaseze mai eficient.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!