• Ultimele știri

  sâmbătă, 4 martie 2017

  După EUROPA, urmează RUSIA. Se dorește introducerea de TAXE pentru TRANZACȚIILE ÎN NUMERAR / Se are în vedere RESTRICȚIONAREA plăților CASH și INTERZICEREA plății SALARIILOR ÎN NUMERAR

  Ministerele ruse de Finanțe și Dezvoltare Economică intenționează să reducă plățile în numerar, raportează ziarul de afaceri Vedomosti. Scopul este înlăturarea economiei subterane și a corupției care provine din spălare de bani și evaziune fiscală.  Potrivit ziarului ministerele au în vedere interzicerea plății salariilor în numerar, limitând achiziții mari în numerar sau introducerea unei taxe în numerar.

  Oficialii doresc să limiteze achizițiile în numerar de bunuri imobiliare, masini, și obiecte de lux, dar prețul limită este discutat. Economiștii fac referire la state ca India și Azerbaidjan, care limitează nu numai tranzacțiile în numerar, ci și retragerile de numerar.


  În luna ianuarie, mass-media rusă a raportat că guvernul are în vedere stabilirea limitei unice de cumpărare în numerar la 500.000 de ruble (aproximativ 8.750 dolari la cursul de schimb actual). Ministrul Finanțelor Anton Siluanov a susținut inițiativa fără a specifica limita.
  În acest moment, rușii încă preferă tranzacțiile în numerar. În primele nouă luni ale anului 2016 posesorii de carduri bancare au retras 19000 miliarde de ruble (330 miliarde de dolari), dar au cheltuit numai 8700 miliarde de ruble (150 miliarde de dolari) pentru a plăti pentru bunuri și servicii care utilizează material plastic.

  Citiți mai multe pe ortodoxinfo.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!