• Ultimele știri

  vineri, 17 martie 2017

  Copii geniali! O româncă, campioană mondială la neuroștiințe!

  În fiecare an tinerii români dovedesc performanțe intelectulae deosebite la competițiile internaționale. Sute și sute de medalii de aur, argint și broz au ajuns în România, ca o confirmare a potențialului extraordinar pe care acest neam le are.  Acum puțină vreme, o altă reușită de execepția a făcut ca numele României să fie pe buzele multor străini. Pe când acești copii geniali vor umple studiourile televiziunilor naționale care astăzi sunt line de fufe și cocalari, prezentați ca modele pentru prostimea acestei țări?

  Iată ce ne spune despre acest succes românesc Radio România Actualități:

  „România are un nou campion mondial. Şi nu este unul sportiv.

  Ana Ghenciulescu este o tânără de doar 17 ani, elevă a liceului Mihai Viteazu din Bucureşti, care a câştigat competiţia mondială în domeniul neuroştiinţelor, încheiată în urmă cu 4 zile la Copenhaga.


  Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului: ea a aprofundat singură ştiintele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate şi înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată. Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din Bucureşti. Interesant, aşa cum recunoaşte ea însăşi, este faptul că partea umana a acestei experienţe este cea care a impresionat-o şi a împins-o către acest domeniu.

  La finala din Danemarca, Ana a trecut prin cinci probe, alături de alţi 25 de concurenţi veniţi din toate colţurile lumii.„

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!