• Ultimele știri

  joi, 2 martie 2017

  Comisar european: Estimările noastre arată că România va depăși ținta de deficit bugetar în acest an și în 2018


  Comisarul european pentru Afaceri economice şi Financiare, Pierre Moscovici, a declarat miercuri, la Bruxelles, că previziunile de iarnă ale Comisiei Europene indică faptul că România va rata ţinta de deficit bugetat atât în acest an cât şi în 2018 şi a  precizat că aşteaptă din partea Guvernului de la Bucureşti „anunţuri credibile” legate de „măsurile necesare pentru a asigura încadrarea în pactul” de stabilitate bugetară, scriu cei de la HotNews.ro.

  „Vă informez că am trimis o scrisoare autorităţilor române pentru a sublinia riscul de depăşire a pragului de deficit în acest an şi anul viitor”, a spus Moscovici, într-o conferinţă comună de presă cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte CE pentru euro şi dialog social. Conferinţa a fost prilejuită de Semestru european, pachetul de iarnă privind progresele realizate de statele membre în domeniile social şi economic.

  Potrivit lui Moscovici a precizat că estimările de iarnă ale Comisiei indică un deficit de 3,6 % din PIB în acest an şi, dacă se menţin actualele politici, de 3,9% din PIB în 2018.

  Aceste dezvoltări provin dintr-o serie de reduceri de taxe combinate cu majorări de salarii şi pensii, a subliniat Pierre Moscovici.

  „Am îndemnat autorităţile române să anunţe în mod credibil, în timp util înainte de estimarea de primăvară, măsuri necesare pentru a asigura încadrarea în pactul bugetar”, a afirmat Moscovici.

  De notat că aceste declaraţii ferme vin după ce ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost la Bruxelles la începutul acestei săptămâni unde a discutat exact cu Valdis Dombrovskis şi cu Pierre Moscovici despre evoluţiile macro-economice ale României şi bugetul pentru 2017.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!