• Ultimele știri

  marți, 7 martie 2017

  Bătrâna de 90 de ani, uitată de familie ce locuiește singură: ”Nu vine nimeni aici! Nu mi-e frica. Eu aici m-am nascut.”

  Batranete grea pentru o femeie de aproape 90 de ani, din comuna Babana, judetul Arges. Uitata de putinele rude pe care le mai are, traieste singura intr-o padure, la 6 kilometri de marginea satului.
  Singurul ei venit este ajutorul social de 140 de lei si nu are alta fiinta in preajma decat cainele din ograda. Localnicii recunosc ca ar trebui ajutata, dar le este greu sa ajunga la ea.

  Nicio masina nu poate parcurge drumul forestier care duce la casa Ioanei Nicolae. Batrana se duce pe jos o data pe luna in sat, ca sa-si ia banii de la postas si sa cumpere de-ale gurii.

  Ioana Nicolae: „Eu am grija de mine… Dar am dus-o rau acuma, ca aluneca rau, era gheata. Si in deal am cazut. Nu vine nimeni aici! Nu mi-e frica. Eu aici m-am nascut.”

  Alexandrina Ilie, proprietar magazin: „Vine, are doua sacosi si le leaga ea si le pune si-n fata, si-n spate. Ia ficatei, paine, cate 10 paini, sa aiba mai multe zile. Eu am 72 de ani si abia ma tarasc de colea pana colea…”

  Primarul spune ca batrana le-a oferit pamantul sau nepotilor, ca sa-l lucreze si s-o ingrijeasca, dar ei au uitat -o.

  Bebe Ivan, primar Babana: „Are niste nepoti, le-a dat, dar nu vin…”

  Ioana Nicolae: „L-am rugat sa munceasca si sa-mi dea si mie. Lua tot! Mie nu-mi da nimic. Si pe urma zice : „Tu poti sa iesi afara, ca nu mai ai dreptul aici!”

  Constantin Slavila, satean: „S-a invatat acolo, in cuibul ei… Nu ne cere ea, dar trebuie ajutata.”

  Singura dorinta a batranei e sa vanda lana pe care a strans-o de cand avea oi; se gandeste ca ar putea repara casa cu banii obtinuti si, poate, cineva iubitor de natura, va veni sa stea acolo, cu ea. Sursa: Stirileprotv.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!