• Ultimele știri

  duminică, 12 martie 2017

  "A devenit prea scump să producem în România" O companie britanică a decis să închidă fabrica de la Urziceni, lăsând pe drumuri 350 de croitorese

  Compania Alison Hayes, cel mai mare producător de textile din România după cum arată și cifra de afaceri din 2015, a decis închiderea fa­bricii din Urziceni unde lu­crea­ză în prezent circa 350 de croitorese şi cusătorese, potrivit zf.ro.


  O serie de factori au contribuit la această decizie drastică: creş­terea salariului minin, deprecierea lirei sterline ca urmare a Brexitului au de­ter­minat închiderea fabricii, afirmă acţionarii com­paniei.

  În această companie lucrau 1.400 de salariaţi în două fa­brici şi un birou de design, și lucrează doar cu cli­enţi din Marea Britanie.

  „Nu suntem împotriva creşterii salariului mi­nim din Romania, ba chiar credem că este prea mic dacă ne uităm la Europa. Totuşi, dacă luăm în calcul majorările acestuia, taxele prea mari şi lipsa de infrastructură, atunci realizăm că avem un cost de producţie prea mare în Romania”, a declarat Nicolas Georghiades (45 de ani), directorul operaţional al Alison Hayes şi unul dintre acţionari.

  Alison Hayes, mai deţine în oraşul din ju­deţul Ialomiţa un centru de design de 220 de oa­meni, este cel mai mare angajator din Urzi­ceni. Oraşul are aproximativ15.000 de locuitori.

  „Doar producţia o închidem, deci vom re­nunţa la 350 de angajaţi. Răman restul de 200-220 de oa­meni.” O altă fabrică, cea din Bu­zău, va prelua o parte din co­menzi. Restul vor fi tranferate la subcontractori.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!