• Ultimele știri

  sâmbătă, 18 februarie 2017

  UNICEF: 350.000 de copii din România trăiesc în sărăcie absolută


  S-au implinit 20 de ani de cand Adunarea generala a ONU a adoptat Conventia privind Drepturile Copilului.Un prilej pentru organizatiile "Salvati Copiii", UNICEF si Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului sa aminteasca de problemele pe care le au minorii in tara noastra si sa propuna solutii.  Copiii din Romania isi cunosc cel mai bine drepturile, dintre toti copiii Uniunii Europene. In acelasi timp, sunt cei mai critici si considera ca sunt foarte multe drepturi care nu le sunt repectate,Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania

  Potrivit UNICEF, 350.000 de copii din Romania traiesc in saracie absoluta, trei sferturi dintre ei in mediul rural.

  Grav este si ca Romania are cea mai ridicata rata din Europa in ce priveste mortalitatea infantila: 11 copii dintr-o mie mor inainte sa implineasca 1 an, comparativ cu media de 4,6 din Uniunea Europeana.

  Din 1990, cand Romania a ratificat Conventia, s-au intamplat insa si lucruri bune.

  Copiii se plang mai ales ca nu sunt consultati atunci cand se iau decizii care ii privesc. O solutie, spun ei, ar fi crearea unui minister al copiilor, care sa nu fie coordonat de politicieni.

  De asemenea, copiii au cerut ca legile si normativele ce ii privesc sa fie publicate si in variante pe intelesul lor, precum si infiintarea unui Avocat al Copilului, care sa functioneze pe langa Avocatul Poporului.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!