• Ultimele știri

  miercuri, 1 februarie 2017

  Tudor Chirilă: „Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza că acest Guvern are un singur scop – să-i salveze pe penali. Merg iar în Piaţa Victoriei“

  Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (42 de ani) consideră că România se confruntă cu cea mai gravă problemă de după ’89 şi anunţă că îşi va striga şi în această seară nemulţumirea în stradă, alături de alte mii de oameni care şi-au anunţat prezenţa. De asemenea, filosoful Mihai Şora (100 de ani) afirmă că este „prea periculos ca guvernanţii să fie lăsaţi să-şi facă de cap“.
  Tudor Chirilă se numără printre artiştii care au ieşit marţi seară în stradă la scurt timp după ce românii au primit vestea că Guvernul Grindeanu a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor Penale.

  Chirilă este de părere că este inadminisibil ca un Guvern să treacă peste dorinţa cetăţenilor care îşi plătesc taxele de a trăi într-o ţară în care Ordonanţele de Urgenţă nu legalizează corupţia.

  „În momentul ăsta ne-am dus înapoi cu zece ani, este incredibil ce au făcut într-o seară ca hoţii pe uşa din spate cu o ordonanţă pe care o trimiseseră la Monitorul Oficial înainte de a se întruni în şedinţa de guvern. Nu poţi să nu ţii cont de nişte oameni care îşi plătesc taxele şi care vor să trăiască într-o ţară în care nu se guverneză prin Ordonanţe de Urgenţă care legalizează corupţia. Este foarte clar că nu a existat o poziţie reală pentru această ordonanţă decât poziţia oamenilor care au ieşit în stradă. Ăsta e adevărul trist pe care îl trăim astăzi. Asta se urmăreşte, să se cureţe şi să se albească, e evident“, a declarat artistul pentru Ştirile Pro TV.

  Astăzi, Chirilă a revenit cu un nou mesaj, prin intermediul paginii sale de Facebook, în care anunţă că se va alătura protestatarilor şi în această seară în faţa Guvernului.

  „Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza mizeria şi ticăloşia cu care această şleahtă de hoţi a operat. Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza că acest Guvern este doar o operaţiune de comando care are un singur scop: să-i salveze pe penali (deşi penali a ajuns un cuvânt prea blând) Mai devreme sau mai târziu lumea va înţelege că ne aflăm în cel mai grav moment de după ’89. Astăzi am să merg din nou în Piaţa Victoriei pentru că este singurul lucru pe care mai pot să-l fac. Acest Guvern legitim trebuie să înţeleagă că democraţia înseamnă să guvernezi pentru toată lumea“, a scris cântăreţul.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!