• Ultimele știri

  duminică, 19 februarie 2017

  Trump: Aştept ca Rusia să înapoieze Crimeea Ucrainei

  Preşedintele SUA, Donald Trump, se aşteaptă ca Rusia să returneze Ucrainei regiunea Crimeea şi să contribuie la reducerea violenţelor separatiste în regiunile est-ucrainene, afirmă Sean Spicer, citat de site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax şi stiripesurse.ro.  Vorbind despre demisia consilierului pentru Securitate Naţională, Michael Flynn - hărţuit de presă pe subiectul contactelor acestuia cu diplomaţi ruşi înainte de Inaugurarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump - secretarul de presă, Sean Spicer, a subliniat că Rusia a "confiscat" Crimeea în mandatul fostului preşedinte de la Casa Albă, Barack Obama şi că ambasadorul numit de Trump la ONU, Nikki Haley, "a denunţat cu voce tare ocupaţia rusească" a Peninsulei Crimeea.

  Preşedintele Trump a făcut cunoscut în mod clar că se aşteaptă de la guverul rus să se pună capăt violenţelor din Ucraina şi Crimeea să fie returnată Ucrainei", a mai declarat Spicer, într-un briefing de presă, marţi. "În acelaşi timp, el (Trump, n.r.) se aşteaptă - şi vrea - să aibă relaţii bune de colaborare cu Rusia.

  "Crimeea face parte din Ucraina. Până atunci, sancţiunile împotriva Rusiei după anexarea Crimeei vor rămâne în vigoare până când Rusia va preda Ucrainei controlul peninsulei", a mai spus Haley.

  Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!