• Ultimele știri

  luni, 6 februarie 2017

  Tăriceanu, atac dezlănțuit la adresa DNA și SRI în presa internațională: ”Sunt corupte ele însele”

  Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu intervine în scandalul momentului și respinge, într-un interviu pentru BBC, percepția că protestele din România sunt de fapt un conflict între oficiali corupţi şi o societate care luptă împotriva corupţiei.  De asemenea, Tăriceanu a recunoscut că acţiunile Guvernului şi modul în care au fost comunicate au fost „stângace”, a dar insistat că au fost bine intenţionate: „Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”.

  Unde se mută războiul pe Codul Penal. Cum și-a urcat Dragnea în cap partidul după victoria străzii

  Nu în ultimul rând, Tăriceanu a declarat că justiția din România nu este independentă și a vorbit despre abuzurile procurorilor DNA.

  „DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat Tăriceanu pentru BBC.

  Argumentul său este opus în mod dramatic celui al Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, care a insistat sâmbătă, într-un interviu pentru BBC, că sistemul judiciar este independent şi că direcţia a urmărit membri ai guvernului şi opozanţi deopotrivă, scrie Nick Thorpe.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!