• Ultimele știri

  miercuri, 22 februarie 2017

  Soții Iohannis, anchetați pentru mărturie mincinoasă și fals în înscrisuri și uz de fals

  Sotii Iohannis ar fi fost cercetati in 2003 pentru marturie mincinoasa, fals in inscrisuri si uz de fals, conform unui document cu stampila Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.  In celebru caz al caselor obtinute de familia Presedintele Iohannis au iesit la iveala inscrisuri vechi, care, daca se dovedesc a fi autentice, ar putea reprezenta o mare problema pentru actualul sef de stat scrie stirilekanald.ro

  Astfel, intr-un rechizitoriu incheiat de procurorul Ioan Muresan, care in 2003 lucra la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si care il are ca invinuit pe Munteanu Liviu, fost secretar la primaria din Porumbacu de Jos, jud. Sibiu, apar numele lui Klaus Iohannis, al lui Carmen Iohannis si al mamei acesteia, Georgeta Lazurca.

  „De asemenea, anterior, in anul 1997, invinuitul Munteanu Liviu a eliberat cu nr 25/1997 un numar de doua „cereri pentru deschiderea procedurii succesoriale”, in care la anexa 1, a consemnat in mod eronat si fara a detine informatii oficiale ca mostenitorii defunctei Ghenca Maria, decedata la 09.07.1962 sunt: Ghenea Eliseu, Bastea Ioan, Lazurca Georgeta si Iohannis Carmen, iar mostenitorii lui Ghenea Eliseu sunt: Bastea Ioan, Lazurca Georgeta si Iohannis Carmen”, se arata in rechizitoriu. Rechizitoriul se incheie cu scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului, dar si cu disjungerea cauzei pentru membrii familiei Iohannis, banuiti ca ar fi falsificat anumite inscrisuri. 


  „Disjungerea cauzei in ce-l priveste pe numitii Marginean Romulus, Lazurca Georgeta, Iohannis Carmen, Iohannis Klaus, Bastea Ioan si Suciu Dorin – avocat si trimiterea ei la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu pentru efectuarea cercetarilor penale necesare solutionarii cauzei sub aspectul infractiunilor prevazute de prevederile art 260, raportat la art 289 si 291 cod penal”, se mai arata in actul respectiv. In fapt, Ioan Bastea, Georgeta Lazurca si Carmen Iohannis au obtinut impreuna o casa din centrul Sibiului, pe baza unor acte dubioase. In 1999, Bastea le-a vandut partea lui sotilor Iohannis, printr-un contract de vanzare-cumparare. Ulterior, nu s-a mai auzit nimic despre rezultatul cercetarilor, insa cel mai probabil, sotii Iohannis au reusit sa convinga ca au fost de buna credinta si ca nu au savarsit nici o infractiune. 


  Totusi, o suspiciune planeaza chiar si in ziua de azi asupra celor doi, dupa ce in 2015, sotii Iohannis au pierdut imobilul din Sibiu, in urma unui proces care a durat multi ani. In motivare, judecatorii au constatat: „Cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent, (...) paratul Klaus Werner Iohannis nefiind aparat de prezumtia de buna credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile definitive pronuntate”, se arata in motivarea judecatorilor. Familia Iohannis a facut recurs in anulare si inca spera la o decizie pozitiva.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!