• Ultimele știri

    sâmbătă, 4 februarie 2017

    ȘOC. Ciorbea a ÎNTORS ARMELE, a trecut de partea PROTESTATARILOR! A ATACAT OUG 13 la CCR!

    Lovitură pentru Dragnea și PSD! Ciorbea a trecut de partea poporului! Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, vineri, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu OUG de modificare a legislaţiei penale.     Avocatul Poporului a spus că a constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

    "Am constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de OUG. Guvernul menţionează în Nota de fundamentare necesitatea implementării unei directive europene, însă termenul este 1 aprilie 2018, prin urmare destul de lung, deci nu se justifică OU", a declarat Ciorbea.

    Acesta si-a cerut scuze pentru faptul ca miercuri dimineata a declarat ca nu poate ataca OUG si i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru faptul ca l-a informat despre existenta unui precedent in acest sens.

    El a mai spus că Avocatul Poporului are "în mod indiscutabil calitate procesuala activă de a ridica excepţia de neconstituţionalitate".


    Citiți mai multe pe comisarul.ro

    Politică

    România

    Urmăriți-ne pe Google+

    Urmăriți-ne pe Twitter!

    Urmăriți-ne pe Youtube!