• Ultimele știri

  miercuri, 8 februarie 2017

  ŞEFUL SRI confirmă gravitatea faptelor comise de conjurația Coldea, Kovesi, Palade, Lazăr!

  Dacă spune ADEVĂRUL, procurorul general al României trebuie să demisioneze; dacă MINTE, va face pușcărie pentru obstrucționarea Justiției! Augustin Lazăr a fost numit procuror general deși avea un dosar penal deschis la DNA, cu numărul 13X/P/2016.   Lazăr a fost acuzat de corupție, iar procurorul DNA care a instrumentat cazul, după ce a solicitat monitorizarea lui Lazăr de către SRI, a dorit reținerea făptuitorului și trimiterea lui în judecată.

  Însă doamna Kovesi nu a fost de acord și, astfel, “afacerea Lazăr” a ajuns pe masa altui procuror, care a soluționat cu NUP dosarul de corupție. Dar Augustin Lazăr a primit NUP-ul izbăvitor după ce a fost uns procuror general al României (28 aprile 2016).

  Metoda Numirii – Mapă Profesională măsluită

  În primele două episoade am arătat cum manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “manipulabil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă. După ultimele date obținute de noi, rezultă că la conjurație a participat și vicepreședintele CSM Luminița Palade.

  De asemnea, din cele două episoade a rezultat modul de operare în Afacerea Lazăr. Sau, pentru că tot se spune în România că SRI și DNA sunt protejate și ajutate de CIA, respectiv FBI, îi putem spune „Afacerea LazărGate” – ca să-i dăm o conotație americană!

  Practic, binomul SRI-DNA a instrumentat profesional dosarul în care Augutin Lazăr era cercetat penal.  Acest dosar NU a fost făcut public, ci a fost ținut la sertar – o veritabilă “scrisoare pierdută” deținută de „toată lumea bună” ce a fost făcută public de SECUNDA.

  Pentru a nu avea probleme cu numirea lui Lazăr în funcția de procuror general al României, binomul SRI-DNA au produs o Mapă Profesională măsluită.

  Mapa trucată a fost pusă la dispoziția ministrului Justiției Raluca Prună, care a trimis propunerea spre analiză la CSM.

  Înainte de publicarea primului episod din Afacerea LazărGate, doamna ministru Prună ne-a declarat că “NU a avut informații” legate de dosarul penal deschis pe numele lui Augustin Lazăr la DNA.

  De asemenea, la CSM, Secția de procurori condusă de vicepreședintele Luminița Palade NU a solicitat lămuriri suplimentare despre Lazăr și s-a mulțumit să analizeze Mapa Profesională curățată de punctele negre incompatibile cu statutul de procuror general. Aceste fapte rezultă din răspunsul dat de CSM la întrebările SECUNDA.

  În fine, ajunsă la Cotroceni cu avizul pozitiv al CSM pentru ca domnul Augustin Lazăr să fie numit procuror general, propunerea doamnei ministru Prună a fost aprobată de președintele Iohannis în 28 aprilie 2016 în baza aceleiași Mape Profesionale măsluite.

  Reamintim că, la aceea dată, Lazăr avea deschis dosar penal la DNA pentru fapte de corupție!

  Răspunsul SRI – informația este SECRET DE STAT!

  Așa după cum am mai spus, înainte de a începe publicarea anchetei jurnalistice Afacerea LazărGate, am trimis întrebări la DNA, Parchetul General, SRI, CSM, Ministerul Justiției și la Administrația Prezidențială.

  Până la data publicării acestui episod – Nr. 3 -, am primit răspunsuri de la Ministerul Justiției, CSM, Parchetul General și de la SRI.

  Astăzi vă prezentăm răspunsul lui Eduard Hellvig. Dar înainte de a comenta răspunsul SRI, iată adresa SECUNDA cu cele trei întrebări extrem de simple pe care i le-am adresat:


  Așadar, la întrebările noastre simple, răspunsurile SRI ar fi trebuit să fie la fel de simple: prin DA sau NU. Dar NU a fost așa! Iată răspunsul lui Eduard Hellvig:


  Articolul 11 din Legea 51

  Să decriptăm răspunsul directorului SRI în conformitate cu articolele din legea de funcționare a SRI – Legea 51/1991 – la care face referire șeful serviciului secret plătit din bani publici – Eduard Hellvig.

  Conform primului pasaj din răspunsul directorului SRI, subiectul general al întrebăriilor noastre

  “Înainte de numirea Domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României – 28 aprilie 2016 -, ați transmis către Ministerul de Justiție, către CSM și către Administrația Prezidențială informația că Domnul Augustin Lazăr a fost/este cercetat penal de DNA pentru fapte de corupție?”

  are caracter de SECRET de STAT.

  Așadar, directorul Eduard Hellvig spune foarte clar că toate datele deținute de SRI în Afacerea LazărGate sunt SECRETE de STAT și ține de domeniul Siguranței Naționale.

  Practic, directorul SRI ne anunță că, în baza articolului 11 din Legea 51, doar anumite funcții și persoane au acces la secretul de stat.

  Citiți mai mult pe: secundatv.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!