• Ultimele știri

  joi, 16 februarie 2017

  Protecția Copilului a fost sesizată privind prezența copiilor la proteste. OPINIE: ”Este un fapt ILEGAL!”

  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului strânge date din teritoriu despre sesizările primite cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la proteste, relatează Digi24.  Într-o adresă trimisă în această dimineaţă, Protecţia Copilului cere ca până mâine, la ora 16, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.

  Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.

  Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

  Folosirea copiilor la mitinguri este o abjecție. N-are rost să încerce nimeni să mă convingă de contrariu, cu argumente emotive și fals educaționale, de civism urechistic. Este și un fapt ilegal, sancționat de Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicată în 2014, art. 27 aliniatul 4- ”Copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali, alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, institutii publice sau private, in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice.”

  De aceea, consider că e absolut firesc ca Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului să se intereseze de cei care și-au dus copiii la manifestații. Anormal ar fi să nu acționeze, să nu aplice legea, să treacă întâmplările cu vederea, în vechea și cunoscuta tradiție românească. Mai ales că părinții micuților au clamat că protestează pentru aplicarea corectă a legilor, pentru statul de drept. Iar statul de drept înseamnă tocmai respectarea legilor, nu încercarea subterfugiilor pe considerente care mai de care mai alambicate și savant împachetate, nu dorința ca legile să fie doar pentru unii, după cum le convine. Nu stă în picioare că n-au știut, au fost informați că e ilegal să te flendurești cu minori la acțiuni politice, deși nici neștiința nu e o scuză când comiți ilegalități.

  Cred că merită menționat, pentru analfabeții în istorie, că doar comuniștii, fasciștii și teroriștii au manipulat și manipulează copiii ca arme politice.

  Că au început să se jelească, cu arțag, în spațiul public cei vizați de amenzi, e treaba lor. Au tot dreptul, fie-le penibilitatea ușoară!, cum au și obligația de-a respecta legile sau să suporte consecințele, dacă le nesocotesc. Însă frizează perversitatea să aștepte ca autoritățile să închidă ochii, adică să încalce legislația, dacă ei au procedat ilegal, că așa li s-a pus pe creiere. Ai greșit, plătești, ce s-o mai tot întindem ipocrit! Libertatea nu se conjugă cu iresponsabilitatea. O țară se conduce după legi, nu după păreri între două cafele și peturi lovite artistic de caldarâm.

  Alexandru Petria pentru stiripesurse.ro

  Dumneavoastră ce părere aveți? Lăsați comentariile mai jos!

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!