• Ultimele știri

  joi, 2 februarie 2017

  Pe motivul REFUGIAȚILOR, Trump și Merkel au intrat în ”RĂZBOI”! Cine va câștiga?

  Așa cum era de așteptat, măsurile luate de Donald Trump cu privire la refugiați a creat un val de nemulțumire în întreaga Europă. Cea care a luat atitudine a fost însă Angela Merkel. Cancelarul german nu consideră „justificate” restricţiile de imigrare în SUA pentru rezidenţii din şapte ţări musulmane decise de noul preşedinte american Donald Trump, a afirmat duminică purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, citat de AFP şi Reuters.  „Ea este convinsă că, chiar şi în cadrul luptei indispensabile împotriva terorismului, nu este justificată plasarea sub o suspiciune generalizată a oamenilor în funcţie de originea sau credinţa lor”, a declarat acelaşi purtător de cuvânt, citat de DPA.

  „Cancelarul regretă interdicţia de intrare (în Statele Unite) impusă de guvernul american refugiaţilor şi cetăţenilor din unele ţari „, a adăugat Steffen Seibert în acelaşi comunicat.

  Guvernul german „va examina consecinţele” acestei interdicţii pentru cetăţenii germani cu dublă cetăţenie şi care sunt afectaţi de aceste măsuri ale SUA, a spus el.

  Condamnarea Berlinului intervine la o zi după convorbirea telefonică între Donald Trump şi Angela Merkel. Comunicatele publicate în finalul discuţiei în Statele Unite şi în Germania nu făceau nicio menţiune cu privire la noile restricţii de imigrare pe teritoriul american.

  „Convenţia de la Geneva privind refugiaţii cere comunităţii internaţionale să primească persoane care fug de război din motive umanitare” şi „cancelarul a susţinut” aceasta în timpul interviului său telefonic cu Donald Trump, a declarat purtătorul de cuvânt citat.

  Decretul american privind „protecţia naţiunii împotriva pătrunderii teroriştilor străini în Statele Unite ale Americii”, intrat în vigoare vineri, interzice pentru 90 de zile intrarea în SUA a rezidenţilor din şapte state cu majoritate musulmană, considerate ţări cu risc de către Washington: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, potrivit Agerpres.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!