• Ultimele știri

  luni, 27 februarie 2017

  Noi dezvăluiri despre aurul românesc depus de BNR-ul lui Isărescu la Londra. La ce a mai renunțat partea română?

  Lucian Isar, fost ministru al Mediului de Afaceri, continuă dezvăluirile despre manevrele de la Banca Națională, guvernată de membrul Bilderberg Mugur Isărescu. După ce ne-a dezvăluit salariul de zeci de mii de euro pe lună pe care guvernatorul BNR îl are,   după ce ni s-a confirmat că tot aurul României și aproape toată rezerva cash de peste 35 de miliarde de Euro au fost scoase din țară pentru a fi depozitate la Londra, astăzi aflăm că s-au mai făcut și alte operațiuni care nu sunt în avantajul nostru.

  Mai exact, dacă până în 2001 România încasa dobânzi semnificative pentru plasarea aurului în străinătate, de zeci ani țara noastră nu mai pupă aproape nimic din aceleași depozite. Cum e posibil?

  Atacând această problemă, Lucia Isar ne spune următoarele pe blogul său:

  <
  “În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.
  Vă asigur, Domnule Senator, că înaintea oricărei operațiuni cu metale prețioase, fie conversii argint-aur, fie activarea aurului, Banca Națională a informat în detaliu cele două Camere ale Parlamentului, Președinția și Guvernul. Nici o operațiune nu a fost făcută în ascuns”

  “Între 1999 și 2002, BNR a trimis scrisori parlamentului, președintelui României, prim-ministrului, Ministerului de Interne, altor organisme ale statului în care au fost făcute informări pe larg privind transferurile temporare de aur la bănci din străinătate. ”

  Foarte straniu cum:

  1. “transferurile temporare de aur la bănci din străinătate”

  Aceste transferuri s-au permanentizat peste noapte sub semnatura lui Isarescu si fara controlul Curtii de Conturi.

  2. “În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.”.

  Acum dobanda cuvenita pentru 10 ani devine nesemnificativa pentru a fi incasata de Statul Roman.

  In plus aurul nu a putut fi folosit ca si colateral in criza.

  Stranie decizia netransparenta a lui Isarescu din 2006.

  O fi informat pe toata lumea ca nu va mai primi dobanda “bani folositori țării obținuți fără nici un risc” sau nu a mai considerat necesar?>>

  Oare ce se mai ascunde printre afacerile BNR?

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!