• Ultimele știri

  duminică, 12 februarie 2017

  INCENDIAR! Președintele și șeful SRI, în spatele scandalului Black Cube?

  Un document incendiar aprinde scandalul Black Cube până la cel mai înalt nivel. Potrivit acestuia, oamenii din spatele proiectului ar fi fost președintele Klaus Iohannis și șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.  Site-ul stiripesurse.ro a intrat în posesia unei părți dintr-un document care are legătură cu scandalul Black Cube. În document se spune că misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI, iar șeful operativ al SRI, Florian Coldea, nu trebuia să știe de operațiune scrie bugetul.ro

  „… mi-am amintit că Meir Drăgan, care este președintele onorific al Black Cube, a avut relații foarte bune cu serviciile de informații din România… Am mers singur la Drăgan acasă, la câteva zile după convorbirea cu Daniel (n.r. – Daniel Dragomir, fost ofițer SRI reținut în dosarul Black Cube), i-am explicat sensibilitatea proiecului și l-am întrebat dacă poate verifica cu relațiile sale din România dacă este într-adevăr un proiect guvernamental. Drăgan nu-l cunoștea pe Daniel Dragomir, însă, desigur, a spus că va putea să verifice aceasta pentru noi.

  I-am explicat sensibilitatea, să fie precaut cu treaba cu Coldea și să nu-l abordeze pe Coldea din greșeală. I-am precizat lui Drăgan că, din câte am înțeles noi din prima întâlnire cu Daniel, clienții care stau în spatele proiectului sun Hellvig și președintele”, se arată în documentul citat.

  Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

  Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

  Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

  Cei arestați și firma de intelligence au susținut public că au acționat legal și cu autorizare de la cel mai înalt nivel.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!