• Ultimele știri

  joi, 2 februarie 2017

  Gigi Becali - Este un proiect şmecheresc. Cazul Vişinescu: iese peste trei ani. Ăla care a furat un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane este graţiat

  Ministrul Florin Iordache, promotorul controversatelor ordonante de urgenta, a acceptat ca la intalnire sa participe nu doar reprezentantii ONG-urilor, ci si oameni de pe strada si reprezentanti ai presei. Fiecare dintre cei inscrisi va avea cateva minute in care sa isi sustina punctul de vedere. Printre ei se numara si George Becali, care si el promoveaza ideea unei clemente, la fel ca si ministrul Iordache, si care s-a asezat chiar in primul rand al salii, relateaza stirileprotv.ro  Becali: Gratierea trebuie data, dar nu asa

  „Gratierea trebuie data, ca stiu ce-ai acolo si de-aia sunt aici. Dar nu se poate asa, ca de-aia au iesit si oamenii in strada”, a spus Becali, inainte de a intra in sala. „Daca faci un proiect de gratiere numai pentru abuz in serviciu si accidente rutiere, normal, ma, ca oamenii aia ies si nu ai cum sa ii ignori”.


  Primele declaratii ale Ministrului Justitiei


  Ministrul Justitiei a spus, la inceptul dezbaterii, ca de proiectul privind gratierea nu vor beneficia violatorii, criminalii, persoanele acuzate de fapte de coruptie sau recidivistii, iar recuperarea prejudiciilor este o conditie pbligatorie. Legat de modificarea codurilor penale, Iordache a afirmat ca CCR a decis saptamana trecuta ca 6 articole din codurile penale sunt neconstitutionale, deci trebuie modificate.

  La dezbatere participa fostul avocat al fratilor Camataru, Mihai Costea, condamnat la 13 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune, avocatul Florin Ghiulbenghian, condamnat la 4 ani de inchisoare, si Florentin Scaletchi, fostul presedinte al OADO, condamnat la sase ani de inchisoare pentru trafic de influenta.


  Inchisorile, comparate cu lagarele naziste


  Unul dintre participantii la dezbatere a criticat copnditiile din inchisori si a spus ca este ca in „lagarele de concentrare nemtesti”, facand apoi aluzie la presedintele Iohannis. Declaratiile sale au starnit hohote de ras in sala.

  Becali: E un proiect smecheresc


  „Este un proiect smecheresc. Va dau cazul Visinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies in strada. Eu am propus intre trei si patru ani pentru abuz in serviciu”, a spus Becali, la inceputul consultarii publice. „Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane este gratiat. Directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi”. Becali a acuzat Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru conditiile din inchisori si a spus ca gratierea ar trebui sa vizeze intre 6.000 si 7.000 de detinuti.


  Iordache, declarat erou de un participant


  “Pentru mine sunteti niste eroi, va luptati cu niste acoperiti care au dosare ascunse”, ii transmite un participant ministrului. „Vad oameni lipsiti de inima, care nu au mila, nu au Dumnezeu. Nu este normal, sunt oameni rai, sa le fie rusine in fata lui Dumnezeu. Toti judecatorii incalca legea”.

  „Poporul roman ar trebui sa faca fapte de dementa”

  Reprezentantii altor ONG-uri sustin necesitatea gratierii ba chiar extinderea acesteia si la alte fapte, printre ei si reprezentanta FACIAS, un ONG infiintat de Dan Voiculescu.

  O participanta s-a prezentat drept psiholog si a spus ca poporul roman ar trebui sa faca si „fapte de dementa”, corectand ulterior in „clementa”.

  Potrivit MJ, luni, 30 ianuarie, intre orele 10,00 – 12,00, la sediul Ministerului Justitiei va fi organizata o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala si proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind gratierea unor pedepse. Timpul alocat fiecarei interventii este de trei minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual, anunta MJ. Ministrul Justitiei anunta sambata ca reprezentantii presei vor avea acces la dezbatere, fie ca s-au inscris sau nu, dar ca filmarea nu va fi permisa decat in primele minute.

  Ministrul s-a aratat deschis oricarei variante pentru adoptarea actelor: in regim de urgenta, prin asumarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului sau cea a unor proiecte de legi adoptate de senatori si deputati. Proiectele au primit deja aviz negativ de la CSM iar presedintele Iohannis le-a criticat dur si a declansat apoi procedura pentru declansarea unui referendum pe tema justitiei.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!