• Ultimele știri

  marți, 14 februarie 2017

  Fost șef CIA: Am primit milioane pentru a dezmembra Iugoslavia

  Un fost șef CIA a făcut dezvăluiri șocante într-un interviu apărut într-o revistă din Serbia referitor la scenariul de dezmembrare a Iugoslaviei.
  Reporter: Când și unde ați avut prima misiune în Iugoslavia?

  Baer: Am ajuns la bordul unui elicopter împreună cu 3 agenți. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Misiunea noastră era să ținem sub observație presupuse atacuri teroriste ale sârbilor care ar fi trebuit sa aibă loc în oraș.

  Reporter: Cine erau teroriștii respectivi și de ce ar fi atacat?

  Baer: Am primit de la CIA documente, despre un grup care se numea „Serbia Supremă”, și urma să desfășoare atacuri cu bombă în clădiri importante din Sarajevo, ca răspuns la dorința Bosniei de a-și declara independența fața de Iugoslavia.

  Reporter: Acel grup chiar a existat și ce anume făceați în Sarajevo, care era misiunea primita de la CIA?

  Baer: Acel grup nu a existat niciodată. Cei de la sediul central ne-au mințit. Misiunea noastră era sa alarmăm lumea și să împrăștiem panica printre politicienii bosniaci. Am acceptat povestea livrată de CIA, dar după o vreme am început să o punem la îndoială.

  Reporter: Cum și când s-a încheiat misiunea?

  Baer: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni când, am fost trimis într-o nouă misiune în Slovenia.

  Reporter: De ce v-ați dus în Slovenia?

  Baer: Am primit informația că Slovenia era gata să-și declare independența. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, ca să finanțam diverse ONG-uri, partide de opoziție și diverși politicieni care au stârnit ura și au inflamat societatea.

  Reporter: Puteți da nume de politicieni din fosta Iugoslavie care au fost mituiți de CIA?

  Baer: Da, cu toate ca este o chestiune delicată: Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic. Radovan Karadzic a fost plătit și el, numai că după o vreme nu a mai acceptat. Toată regia a aparținut administrației americane.

  Reporter: Cine este vinovat pentru genocidul de la Srebrenica?

  Baer: Vina aparține bosniacilor, sârbilor și americanilor, adică noi! Însă toată vina a fost aruncata pe sârbi. Din nefericire multe victime înmormântate ca musulmani, erau de fapt sârbi sau alte naționalități. Orașul Srebrenica a fost sacrificat pentru a da Americii motivul să atace Serbia în urma pretinselor atacuri.

  Sursa: efemeride.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!