• Ultimele știri

  duminică, 19 februarie 2017

  ”Albilor, cărați-vă de aici!” Nesimțirea imigranților din Londra a ajuns la cote maxime

  De fiecare dată când vine vorba despre imigranți, orice om are sentimente foarte ambigue: nu există persoane indiferente. Ce-i drept, și punctele de vedere sunt diametral opuse: unii îi compătimesc pe cei care au fost nevoiți să-și părăsească casele, iar alții îi urăsc, simțind amenințarea provenită de la străini.  Iar imigranții, la rândul lor, nu sunt prea dornici să-și schimbe obiceiurile și modul de viață: venind într-o țară străină, ei aduc și propriile lor reguli și uneori ignoră complet legile și tradițiile locale. Și se simt destul de liniștiți, deoarece europenii toleranți încearcă să le respecte sentimentele. Aparent, din acest motiv în Marea Britanie se întâmplă ceea ce se întâmplă.


  Hyde Park înainte de Crăciun: peluzele din apropierea fântânei memoriale a prințesei Diana și din celebrul Colț al Oratorilor sunt încă verzi. Limba engleză aproape că nu se aude. Prin parc se plimbă arabii cu familiile lor. Aproape toate femeile poartă hijab, li se văd doar ochii.

  Deschidem „Daily Mail”: pe prima pagină apare un articol, care explică multe lucruri. Denumirea lui: „Musulmanii au ocupat un întreg oraș britanic și-i alungă de acolo pe europenii rămași.” Este vorba de Savile Town, în care au rămas doar 48 de băștinași din cei 4500 de locuitori!


  Majoritatea femeilor musulmane nu știu limba engleză. Ele au fost aduse în Marea Britanie ca să fie date în căsătorie arabilor locali: propovăduitorii islamului insistă asupra faptului că sângele musulman nu trebuie să se amestece cu cel creștin sau iudaic. Barurile au fost transformate în moschei. În magazine se vând covorașe pentru rugăciune și hijaburi.

  Și acum, fără teamă și rușine, imigranții spun în obiectivele camerelor de filmat ale canalelor britanice de televiziune: „Albii trebuie să se care de aici!” Să se care, înțelegi? Și albii pleacă, deoarece orașul a devenit o enclavă etnică și un focar de terorism: aici a locuit Mohammad Khan, liderul teroriștilor sinucigași, care în 2005 a omorât 52 de persoane la Londra.


  În Southall, un cartier din vestul Londrei, nimic nu amintește de apropierea Crăciunului, chiar dacă sunt vizibile restaurantele și cafenelele. Această parte a orașului este „dată” hindușilor și pakistanezilor, care au propriile lor sărbători. În general, atmosfera de sărbătoare este tensionată. Chiar și felicitări de sărbătoare au fost trimise mult mai puține.

  Și în sfârșit: pe Internet și în presă clocotesc disputele: ar trebui să fie trimise cardurile cu felicitarea „Crăciun fericit!” ca să nu fie nimeni jignit sau ar fi mai bine să se utilizeze expresia „Sărbători Sezoniere” („Season’s Greetings”)? Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, a spus propriu-zis următoarele: „Oamenii trebuie să aibă dreptul de a menționa Crăciunul.” Felicitări, englezilor! Acum aveți dreptul să menționați!

  Autor text: Perfect Media

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!