• Ultimele știri

  vineri, 20 ianuarie 2017

  Vă amintiți? „Azi la Timișoara, mâine în toată țara”. Ce a fost joi a fost, dar se anunță un val și mai mare DUMINICĂ!

  Oamenii au ieşit în stradă, joi seară, la Timişoara, Iași, Braşov, Sibiu şi Ploieşti, şi protestează faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal. Oamenii scandează ”La închisoare, nu la guvernare”, ”Fără amnistie, la puşcărie”, ”Corupţia ucide” sau ”La închisoare, nu la guvernare”.   Ei au pancarte pe care sunt desenaţi elefanţi roşii, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Graţiere non grata” sau ”Spunem nu amnistiei şi graţierii”.

  Un lider al protestatarilor a citit o petiţie pentru statul de drept adresată premierului Sorin Grindeanu, liderului PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. La rostirea numelor celor trei, oamenii au huiduit. În această petiţie, pentru care se strâng semnături, manifestanţii cer guvernanţilor să nu adopte ordonanţele vizând graţierea şi modificările Codului penal, scrie Digi 24.

  Proteste au loc şi la Braşov, unde aproximativ 100 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii. Unii dintre manifestanţi au pancarte pe care sunt desenaţi elefanţi roşi sau sunt scrise mesaje precum: ”În democraţie hoţii stau la puşcărie“, ”DNA vine să vă ia“ sau ”La închisoare, nu la Guvernare“. Şi la Sibiu protestează, în Piaţa Mare, aproximativ 200 de persoane, care au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centrul oraşului.

  Ca şi la protestul de miercuri seară, sibienii au pancarte pe care se poate citi ”Ei graţiaţi, noi furaţi” şi cântă ”Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii”. Protestul de la Sibiu este autorizat să se desfăşoare până în 1 februarie.

  Duminică sunt anunţate proteste uriase pe aceeaşi temă în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!