• Ultimele știri

  marți, 24 ianuarie 2017

  Trump ia decizii LEGENDARE: A INTERZIS finanțarea din bani publici a ONG-urilor care susțin avorturile pe plan internațional sau care fac propagandă pro-avort pe plan internațional

  Cu o SINGURĂ SEMNĂTURĂ CONSERVATOARE, presedintele Donald Trump a repus în funcțiune o regulă care blochează ajutorul dat în străinătate de guvernul american, ONG-urilor pro-avort pentru așa numitele servicii de planificare familială. Cunoscut sub numele de "Politica de la Mexico City" ("Mexico City Policy") sau "Global Gag Rule", amendamentul interzice finanțările externe sau utilizarea fondurilor federale pentru programele internaționale care oferă avorturi - sau care fac propagandă pentru această procedură.
  Regula care interzicea orice propagandă internațională pro-avort din bani publici americani fusese anterior abrogată de Bill Clinton și de Barack Obama și repusă în funcțiune de fiecare președinte conservator american din ultimii ani.

  În urma abrogării amendamentului de către Obama, USAID putea să ofere fonduri organizațiilor non-guvernamentale care oferă consiliere sau recomandări pentru servicii de avort, sau care furnizau consiliere pentru acest lucru.

  ONG-urile care oferă avorturi - cu excepția cazurilor de viol, incest sau punerea în pericol a vieții - erau de asemenea eligibile pentru acest ajutor de stat american dar de acum înainte nu vor mai primi nici un ban din fonduri de stat.

  Desigur toate aceste ONG-uri progresiste fac parte din rețeaua internațională de ONG-uri progresisto-soroșiște, iar în acest mod ele primeau o substanțială finanțare și de la stat.

  Prin această activare a vechiului decret, Trump a interzis finanțarea ONG-urilor străine care susțin avorturile. Președintele american Donald Trump a semnat luni un decret care interzice finanțarea din fonduri federale a ONG-urilor internaționale care susțin avortul sau care fac propagandă acestuia, transmite AFP.

  Decizia a declanşat isterie în rândul ONG-urilor progresiste cele mai multe finanțate de Soros.

  Restricţiile au fost adoptate pentru prima dată în timpul preşedintelui republican Ronald Reagan, după care au fost anulate de democratul Bill Clinton. Ele au fost aplicate din nou de republicanul George W. Bush şi anulate ulterior de democratul Barack Obama.

  Totodată, noul preşedinte s-a angajat să numească la Curtea Supremă un judecător pro-viață

  Avortul a fost legalizat ìn SUA în urma cazului „Roe V. Wade”, o decizie a justiției în urma căreia avortul a fost legalizat în 1973 în SUA.

  Un sondaj din iulie 2016, realizat de Marist College și comandat de către catolicii grupului "Cavalerii lui Columb" au constatat că 62% dintre americani se opun sau se opun cu fermitate utilizării de dolari din taxele contribuabililor pentru a finanța avorturi. Dintre respondenții sondajului, 51% au declarat că sunt pentru posibilitatea de a alege în cazul unui avort.

  "Timp de 40 de ani, amendamentul Hyde a împiedicat utilizarea de dolari din banii contribuabililor pentru plata unui avort in Statele Unite", a spus Tobias într-o declarație la NBC News.

  "Este în contradicție cu Amendamentul Hyde pentru a finanța, cu banii contribuabililor, organizațiile care efectuează avorturi și pentru a promova uciderea copiilor nenăscuți în alte țări."

  "Este în contradicție cu Amendamentul Hyde, posibilitatea de a finanța, cu banii contribuabililor, organizațiile care efectuează avorturi...(peste hotare)".

  Cea mai mare parte a ajutorului de planificare familială din SUA este plătit de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, care, pentru 2017, a alocat 544 milioane $ pentru avorturile din străinătate din cele 2.9 miliarde existenți în bugetul său pentru Programe de sănătate la nivel mondial pentru planificarea familială și pentru serviciile internaționale de sănătate în domeniul reproducerii.

  Sursa: fluierul.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!