• Ultimele știri

  miercuri, 11 ianuarie 2017

  Tinerii pregătesc primul protest de amploare din noua guvernare PSD! „Toate au o limită!”

  Decizia lui Victor Ciorbea de a ataca la CCR legea care-i interzice lui Liviu Dragnea sa ocupe functia de premier a starnit o revolta uriasa. O petitie in care se cere demisia lui Ciorbea a strans aprox. 130.000 de semnaturi. Miercuri este programat si un protest in Piata Universitatii.  „Miercuri, de la ora 18.00, ne adunam la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnati penal. Din momentul in care a fost investit in functie, Victor Ciorbea i-a aparat, rand pe rand, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea si alti corupti, uitand de abuzurile indreptate impotriva unor simpli cetateni.

  E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti – care ni se pot alatura”, se afirma pe pagina de Facebook a protestului.

  Un protest similar va avea loc si la Cluj, in Piata Unirii, tot miercuri, de la aceeasi ora.

  „Iesim in strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei. E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa discutam despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin. Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept“, afirma initiatorii protestului din Cluj.

  O petitie postata pe internet in care i se solicita lui Victor Ciorbea sa demisioneze a strans aprox. 130.000 de semnaturi pana in acest moment.

  Initiatorii petitiei il acuza pe Ciorbea ca acorda „foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati”.

  Domnule Ciorbea, Suntem nemultumiti de felul in care va derulati activitatea, acordand foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati. Va cerem sa eliberati postul pentru cineva care pune interesul cetateanului pe primul loc.

  (…) Cand au fost oameni calcati in picioare la Pungesti, nu a avut nicio apasare. Cand mii de persoane cu dizabilitati ar fi avut nevoie de implicararea sa, le-a intors spatele. Cand “scriitorii” din puscarii sau presedinti de partid certati cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat sa il ofere”, spune initiatorul petitiei.

  Petitia poate fi semnata AICI.

  Joi, Ciorbea a atacat la CCR legea care ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie desemnat premier.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!