• Ultimele știri

  duminică, 22 ianuarie 2017

  Sute de oameni în stradă la Timișoara! Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu, huiduții în Piața Victoriei. FOTO!

  TIMISOARA. Sute de timisoreni au iesit in Piata Victoriei in cea de-a doua zi de proteste, pe fondul discutiilor despre gratierea si modificarile la Codul Penal pe care vrea sa le faca Guvernul si care ar salva o multime de politicieni, functionari sau oameni de afaceri condamnati ori anchetati sau aflati in procese.  Daca ieri seara, abia s-au adunat 100 de oameni, astazi, timisorenii au iesit in numar mult mai mare in strada si s-au alaturat romanilor din alte orase care au decis sa protesteze fata de aceste proiecte pentru ca, spun ei, in acest fel, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu sau Gabriel Oprea s-ar numara printre beneficiarii acestor modificari ale legii.

  In Piata Victoriei s-au adunat, in jurul orei 18.00, aproximativ 500 de oameni de diferite varste, inarmati cu bucati de hartie pe care au inscris cateva lozinci.

  ‘Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati’, ‘In democratie, hotii stau la puscarie’, ‘Spunem nu amnistiei si gratierii‘ sunt mesajele timisorenilor din piata. Oamenii au strigat: ‘La inchisoare, nu la guvernare!‘, Coruptia ucide‘.

  La un moment dat au fost rostite numele politicienilor Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si Sorin Grindeanu, care au fost intampinate cu huiduieli.

  S-a propus intocmirea unei Petitii a statului de drept, iar oamenii au fost invitati sa o iscaleasca. Prin acest inscris, protestatarii vor sa arate ca se impotrivesc schimbarii legilor in favoarea politicienilor

  In jurul orei 18.30,oamenii au pornit intr-un mars prin Piata Operei strigand ‘Liviu Dragnea, nu uita, va veni si vremea ta!‘ , ‘Pacat, pacat de sangele varsat!‘, ‘Ciorbea – demisia!‘ si ‘O dorinta sincera – Romania libera!’.


  Dupa ce au inconjurat in mars piata, in jurul orei 18.45, protestatarii s-au intors pe platoul din Piata Operei unde au continuat sa scandeze: „Antena 3, ne pi..am pe ei!„, „Codruta, nu te lasa, noi suntem de partea ta!, ‘Timisoara cere fara gratiere!„.

  UPDATE: In jurul orei 19.00, numarul timisorenilor adunati in centrul orasului se ridica la aproximativ 1000.

  Apelul la protest a fost lansat pe Facebook, iar timisorenii care au raspuns sunt decisi sa se intoarca in Piata Victoriei si in zilele urmatoare.

  Mai multe fotografii și sursa aici: opiniatimisoarei.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!