• Ultimele știri

  sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  SE RUPE TĂCEREA despre Operațiunile Secrete ale SRI! "AM FOST PRIMUL CARE I-A SPUS GENERALULUI COLDEA CĂ...”

  Un fost ofițer SRI rupe tăcerea: ex-colonelul Daniel Dragomir, fost coleg și prieten cu generalul SRI (trecut în rezervă) Florian Coldea, cunoscut drept ex-SRI-stul implicat în afacerea BlackCube. Despre D. Dragomir vă pot spune că l-am cunoscut în urmă cu un an de zile, că am stat de multe ori de vorbă cu el, încercând să aflu ce se întâmplă.   Cu dosarele lui, dar nu numai. Am aflat lucruri interesante, am rămas cu întrebări fără răspuns, a refuzat orice interviu, de-abia acum am primit prima reacție publică din partea sa.

  E prima reacție publică după ce a fost ținut peste 6 luni în arest preventiv într-un dosar de corupție care pare un exemplu de dosar cu acuzații fabricate. După prima instanță de judecată, Daniel Dragomir a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată de DNA, respectiv uz de fals; spălare a banilor; folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Acuzații DNA pentru care a făcut arest timp de 6 luni! Degeaba...


  A primit un an cu suspendare pentru o infracțiune minoră, care nu fusese cuprinsă în dosarul DNA, mai mult ca să se poată justifica arestarea sa timp de 190 de zile.

  Dar despre acest dosar se va mai scrie. Să revenim la subiectul zilei.

  Daniel Dragomir mi s-a părut un tip extrem de inteligent, un profesionist în domeniul informațiilor și, văzându-i diplomele, am înțeles că nu erau o întâmplare încercările prin care trecea.

  Implicarea sa în dosarul BlackCube a rupt legătura și, până de curând, nu am mai luat contact cu el. În cursul zilei de luni, mi-a trimis un mail. O scrisoare deschisă către Florian Coldea, prim adjunctul SRI, fostul său coleg și prieten. Pentru că trebuie să știți că cei doi au fost în relații foarte bune, lucrând împreună în câteva dosare sensibile. Colegi în Brigada Antitero a SRI, vârsta i-a apropiat, au legat o relație de prietenie și au lucrat împreună în câteva situații.
  Nu este cazul să le detaliem acum, dar cel puțin unul este public: răpirea jurnaliștilor în Irak, cel care l-a propulsat pe Florian Coldea în vârful ierarhiei SRI.

  Citiți mai multe pe Evenimentul Zilei (EVZ.ro)

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!