• Ultimele știri

  duminică, 29 ianuarie 2017

  Președintele Iohannis împiedică PSD-ul să își ducă la capăt planurile. ”Orice punct să fie realizat cât mai târziu posibil”

  Aplicarea programului de guvernare pare să fie o misiune destul de grea pentru PSD și nu este vorba de bani ci doar de faptul că președintele pare că vrea ca orice punct să fie realizat cât mai târziu posibil iar în urma acestei opoziții absurde doar românii care așteaptă un trai mai bun au de pierdut. Aspectul a fost sesizat și de liderul PSD, Liviu Dragnea.  ”Să ne imaginăm ceva. Noi construim o casă. E unul care stă pe uliță și dă cu pietre în noi. Ne mai lovește, dar noi constuim în continuare. Ne mai sparge un geam, dar noi tot continuăm. Sigur că am fi putut termina construcția mai repede, dar ne împiedică. Oricum, noi nu ne oprim din construit pentru că această casă numită România este mult mai importantă

  Președintele Iohannis a ales, din nou, amânarea aplicării Programului votat de români. De data aceasta a convocat ”cu celeritate” CSAT abia marți. Devine deja un obicei de a amâna măsurile care sunt bune pentru români. La fel a procedat și în cazul Legii privind eliminarea celor #102taxe nefiscale. La fel, în cazul măririlor cu 15% a veniturilor celor din Sănătate și Educație, când ”Guvernul lui” a contestat legea la CCR. La fel, atunci când a desemnat premierul.

  Președintele nu înțelege că s-a terminat campania electorală, că alegerile au fost câștigate de altcineva și că acest joc al întârzierilor îi ține pe români departe de un trai mai bun! Îi reamintesc faptul că Bugetul de stat este făcut de Guvern și votat de Parlament. Dacă un aviz CSAT ar putea să blocheze bugetul, atunci nu ar mai avea sens să facem alegeri”, spune Dragnea.

  La această listă putem adăuga acum bugetul! Liviu Dragnea și-a exprimat convingerea că președintele Klaus Iohannis se va opune adoptării de către CSAT a unui aviz favorabil pentru bugetele instituțiilor de securitate națională. Liderul PSD a mai opinat că motivul real al atitudinii președintelui ar putea fi că noul buget prevede o reducere de fonduri pentru Administrația Prezidențială.

  ”Nu va fi nicio supriză. Sunt sigur că preşedintele nu va fi de acord să se avizeze bugetele respective. Surpriza ar fi să fie de acord. Aici este vorba de un aviz consultativ, dar răspunderea este a Parlamentului pentru a decide cum va arăta bugetul României. Cred că este o supărare pentru diminuarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale”, a declarat Dragnea, pentru Antena 3.

  Citiți mai multe pe sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!